Cum va arăta cea mai apropiată groapă de gunoi de Timișoara după...

Cum va arăta cea mai apropiată groapă de gunoi de Timișoara după reamenajare. Vezi când vor fi gata lucrările

0
DISTRIBUIȚI

IMG_0575Fosta groapă de gunoi a Timișoarei, cea de la Parța – Șag, este în plin proces de acoperire, iar lucrările, demarate deja, dau de înțeles că finalul va fi cel puțin interesant.

După ce fosta deponie a fost acoperită cu pământ și i s-a dat forma dorită, acum a început amenajarea peisagistică propriu-zisă.

Lucrările sunt realizate de Iridex Group Construcții SA, o companie cu sediul în Voluntari, și au în vedere închiderea tuturor fostelor deponii din Timiș, adică, pe lângă groapa de gunoi de la Parța, și a celor de la Lugoj, Sânnicolau Mare, Buziaș, Jimbolia, Făget, și realizarea unor drumuri de acces. Pentru aceste lucrări firma va încasa 17.332.954,64 lei (exclusiv TVA).

ecologizare sagÎn acest moment doar deponia de lângă Timișoara mai este de finalizat, restul lucrărilor fiind încheiate.


Conform contractului, până pe 27 august, la ieșirea din Timișoara spre Șag, pe dreapta drumului european se va găsi un deal înverzit nou, perfect construit și estetic.

Potrivit lui Livian Hotico, purtătorul de cuvânt al RETIM, compania care a administrat groapa de gunoi de la Parța-Șag, „amplasamentul a fost predat în urmă cu aproximativ doi ani”.

Ce se va întâmpla pe groapa de gunoi de la Parța – Șag? Vor fi livezi sau teren de golf cum s-a spus? Nu. „S-au amenajat pante cu înălțimea de un metru și lungimea de 3, respectiv 12 metri. Conform normativului de depozitare a deșeurilor, deponeul astfel închis nu are voie să aibă nicio funcționalitate. E interzis pășunatul ca și oricare act economic pe fosta deponie. Scopul proiectului a fost de a ecologiza zona”, explică ing. Ioan Corneliu Henţiu – manager de proiect. Abia după 2 ani de la înierbare va fi permisă şi plantarea de tufişuri.

Screen Shot 2015-08-12 at 09.15.12Ca o picanterie, pagina web unde oricine ar fi trebuit să vadă evoluția sistemului de colectare și gestionare corectă a deșeurilor în Timiș a fost supendată, deoarece nu s-a mai achitat hosting-ul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.