DEMOLARE Ripensia s-a distrat în Cupă pe seama divizionarei secunde FC Caransebeș....

DEMOLARE Ripensia s-a distrat în Cupă pe seama divizionarei secunde FC Caransebeș. Ce au spus italienii cărășenilor după șocul de la Timișoara GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI

ripensia csebes (22)

Până și casele de pariuri o dădeau deja favorită pe Ripensia în turul IV al Cupei României deși echipa din ”D-Timiș” întâlnea o divizionară secundă. FC Caransebeș a apelat la mai multe rezerve și tineri în Ciarda Roșie și s-a făcut de râs. Roș-galbenii au învins cu scorul final de 6-1 (3-0), ultimele reușite ale gazdelor derulându-se ca în curtea școlii. ”Mai un pas până la echipele de Liga I” a exclamat la final antrenorul Cosmin Stan.

Cine s-ar fi așteptat ca între o echipă cu pretenții din Liga a II-a și o formație din ”D” să fie așa o diferență, în favoarea celei din urmă! ”Ripi” e însă o excepție și a arătat-o și azi în Calea Buziașului. Ce-i adevărat, FC Caransebeș și-a menajat câțiva titulari, precum italienii Cerbone și La Vecchia, dar tot a părut o excursionistă nefericită care a dat de urs la picnic. După doar două minute de joc Briciu a găsit culoar pe mijloc, a șutat, iar tânărul Birăescu a respins doar până la Nanu, extrema cu C.V. în Liga I a trimis în plasă cu pământul pentru 1-0. Peste șapte avea să vină un nou gol pentru gazde spre bucuria noii mini-tribune plină ochi cu fani roș-galbeni. Bona comite henț în careu în duel cu Popa și Francescu trasformă pentru 2-0.

În minutul 29 portarul oaspeților strigă ”Eu!”, dar vitezistul Nanu ajunge primul și Birăescu sare la picioarele sale, penalty și eliminare. Veteranul Pascal intră între buturi pentru noua fază de la punctul cu var și reține șutul mai slab al aceluiași Francescu. Briciu, Nanu și Trifu au ratat alte șanse pentru ripensiști înainte de pauză. Ultimul a stabilit scorul corect al primei părți cu un cap din centrarea lui C. Toma în minutul 42. Replica ”gugulană” a fost vlăguită din start și nici partea a doua nu avea să aducă mișcări spectaculoase în acest sens. Cu un om în plus ”Ripi” a controlat ostilitățile. Nou intratul Mediop și-a exasperat antrenorii cu ratările sale, din vreo cinci-șase șanse clare africanul golgheter în Timiș a marcat doar o dată, în minutul 68 singur cu portarul. A mai avut și o bară pe fondul unei apărări ciuruite a Caransebeșului. Faza din minutul 86 a fost grăitoare, centrare în careu, un ripensist scapă mingea pe sub picior, pentru ca aceasta să fie catapultată de un alt coleg, Mihai Stancu, în vinclu. Tot pe un ”trei contra unu” a marcat și Blănaru în minutul 90. Dacă era și tabelă la deja cocheta arenă din ”Ciarda Roșie”, aceasta indica acum 6-0. Atacantul timișorean nici nu s-a mai bucurat prea mult de gol. Caransebeșul a avut totuși o reușită de consolare, în minutul 90+2. Adrian Stoica a transformat penalty-ul obținut tot de el.

Ripensia bate și Caransebeșul cu 6-1, după ce a trecut de Mama Mia și Școlar Reșița cu 3-0 și 5-0 în fazele anterioare ale competiției. Roș-galbenii nu oferă iluzii, ci sunt chiar la un singur pas de a repeta figura din urmă cu trei ani, când au adus două trupe de Liga I pe ”Dan Păltinișanu” pornind din ”Municipiu” (L6).

FC Ripensia Timișoara: Rădulescu – Ad. Popa (c), Francescu, Zaluschi, C. Toma (80′ Mh. Stancu) – Păscăleanu (75′ Nechifor), Briciu, Ungureanu (70′ L. Luca) – Blănaru, Trifu (58′ Mediop), Fl. Nanu. Antrenor: Cosmin Stan.

FC Caransebeș: Birăescu – Stelitano, Bogdanovici, C. Suciu, H. Bona (46′ Telecican) – Săulescu, Cârstoiu (55′ Ad. Stoica), Dumitru, Stoichițoiu – D. Curelea (30′ Pascal), A. Pisano (55′ Suru). Antrenor: Giovanni Pisano.

Cosmin Stan: ”E problema lor”

Antrenorul Ripensiei, Cosmin Stan, se bucură de parcursul din Cupă, dar a ținut să și taxeze Caransebeșul pentru cum a abordat competiția. ”Cred că a fost cel mai ușor meci din toată campania de Cupa României.


Chiar nu mă interesează problema celor de la Caransebeș, că nu pun accent pe Cupă, atitudinea lor față de un meci oficial e doar problema lor. Pe mine mă interesează doar jocul nostru, noi am făcut un joc de la bun spre foarte bun în cea mai mare parte a timpului. Victorie fără niciun fel de emoție. Noi am arătat de Liga a II-a și ei de a IV-a. Am trecut de al nouălea stagiu (în total) în Cupă și a mai rămas un pas până la un meci cu o echipă de Liga I, ceea ce ne dorim expres. Nu vreau să spun că Ripensia e o specialistă a Cupei, e și o specialistă în campionat, unde ne dorim să fim pe primul loc, în Cupă să avansăm cât mai departe. Meciul de sâmbătă, de la Jimbolia, va fi mai dificil. Nu jignesc Caransebeșul, dar e o perioadă mai încărcată… Vom juca probabil cu UTA sau Reșița, vom aborda jocul la fel, la victorie, sunt sigur că vom reuși să accedem în 16-imi”, a declarat Cosmin Stan. Acesta i-a dedicat victoria lui Matei Hromei, fiul ”secundului”, născut în urmă cu trei zile.

De partea cealaltă dezamăgirea a fost mare, deși jocul a fost abordat cu rezerve, cei din teren trebuiau să facă față Ripensiei. Oficial, ”era italiană” de la Caransebeș a început cu stângul. ”Felicitări Ripensiei, a demonstrat că merită să joace într-o divizie superioară, impresionează ca și organizare, din toate punctele de vedere. Noi avem în lot 25 de jucători, au jucat cei din linia a doua. Avem jucători italieni care nu au evoluat… Noi vrem să fim în primele cinci în campionat, cu grupul de titulari și cei care urmează să vină vom fi cu siguranță în primele cinci”, a spus Riccardo Ronca, team manager la FC Caransebeș.

”Gugulanii” vor juca sâmbătă cu Vâlcea în prima etapă din B. Pentru Ripensia urmează deplasarea din etapa a V-a a Ligii a IV-a, pe terenul Jimboliei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.