Discuţii contradictorii pe tema finanţării structurilor sportive, în şedinţa Consiliului Local Timişoara....

Discuţii contradictorii pe tema finanţării structurilor sportive, în şedinţa Consiliului Local Timişoara. Ce au propus consilierii locali PSD UPDATE Cum a decurs votul

1
DISTRIBUIȚI

nicolae robu mana minge

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, i-a rugat, astăzi, pe consilierii locali, în şedinţa extraordinară, să voteze un proiect de hotărâre privind aprobarea contractului-cadru de finanţare între Municipiul Timişoara şi structurile sportive, astfel încât primăria să poată finanţa, din nou, asociaţiile sportive.

„Nu am venit cu un astfel de proiect mai repede pentru că am aşteptat să apară normele de aplicare a legii apărute în primăvară. Dacă nu aprobăm acest contract-cadru şi nu dăm drumul la finanţare, cluburile sportive intră toate nu numai cu datorii la diverşi parteneri, dar şi mai grav, intră cu datorii către stat şi încep penalităţi, sancţiuni. Este un proiect delicat având în vedere raportul Curţii de Conturi, am reuşit să finalizăm contestaţia la acel raport”, le-a spus primarul Timişoarei consilierilor locali.

Pe de altă parte, Alfred Simonis, liderul grupului de consilieri locali PSD, a propus retragerea acestui proiect de pe ordinea de zi, pentru ca aleşii locali să poată studia raportul Curţii de Conturi.


În caz contrar, consilierii locali PSD nu vor vota proiectul. „Suntem, în principiu, pentru finanţarea sportului. Dar Curtea de Conturi spune că a fost făcută ilegal această finanţare. Este foarte riscant, haideţi să discutăm înainte. Propun să renunţăm la acest punct şi să avem o discuţie informală, să citim cu atenţie cele 27 pagini ale raportului Curţii de Conturi”, a precizat şi consilierul local PSD Dan Idolu.

Consilierul local PNL Ciprian Jichici i-a încurajat pe aleşii locali să voteze, totuşi, proiectul de hotărâre. „Vă spun cum este situaţia la BC Timişoara. Dacă nu deblocăm situaţia, trebuie să ne asumăm cu toţii, astăzi, anularea sezonului competiţional 2015 – 2016. În acest sezon, în Timişoara vor veni cele mai puternice echipe de baschet care au vizitat vreodată acest oraş. Fac un apel să lăsăm proiectul pe ordinea de zi”, a precizat şi Ciprian Jichici.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Aproximativ două ore au discutat aleşii locali despre acest proiect de hotărâre, dar şi despre raportul Curţii de Conturi. În final, proiectul a picat, ar fi fost nevoie de 14 voturi „pentru” astfel încât proiectul să treacă, dar acesta a fost votat de 13 consilieri locali, iar şapte s-au abţinut. Consilierii locali se vor întâlni, luni, la Filarmonica Banatului, de la ora 15.00, pentru a discuta despre ce scrie în contractul-cadru şi a supune la vot, din nou, acest proiect de hotărâre.

1 COMENTARIU

  1. Niciodata Primaria de 5 stele a Timisoarei nu se va putea compara cu Primariile din Voluntari,Chiajna,Tarlungeni, ca sa nu mai zic de Ploiesti,Tg.Mures,Iasi,Craiova si multe altele!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.