Doi români, condamnați la închisoare pentru o fraudă de 1 milion de...

Doi români, condamnați la închisoare pentru o fraudă de 1 milion de euro acum mai bine de doi ani, au fost prinși în Irlanda de Nord

3
DISTRIBUIȚI

sotii-puica-bun

În 2013, o anchetă condusă de Codrin Gavra, recent transferat la DNA Timișoara, și care atunci era şef secţie urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, a dus la condamnarea soților Puica, Elena și Valentin, la 6, respectiv 7 ani de închisoare cu executare. Aceștia erau judecați în stare de libertate, iar la momentul pronunțării sentinței, acum mai bine de doi ani, au fost de negăzit, până acum.

„Soții Puica au fost prinși în urma furnizării unor informații obținute de către SIC Arad către Interpol, locația acestora fiind stabilită în Belfast. Urmează să fie aduși în țară de către o escortă de polițiști de la Interpol și Investigații Criminale în cursul săptămânii viitoare”, a spus Adrian Șimon, șeful Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad, citat de specialarad.ro.

Conform sursei citate, soții Valentin și Elena Puica, împreună cu Marius Ghiorghiu și-au primit pedepsele după ce au dat „un tun” statului de 964.299 de euro.


Tribunalul Arad a condamnat-o pe Elena Puica la 6 ani de închisoare cu executare, pe soțul ei, Valentin Puica, la 7 ani de închisoare de executare și pe cel de-al treilea inculpat în acest dosar de evaziune fiscală, Marius Ghiorghiu, la 5 ani de închisoare cu executare.

Totodată, Tribunalul Arad i-a obligat pe cei trei să restituie statului prejudiciu creat: 964.299 de euro, plus majorări și dobânzi. La cererea ANAF, reprezentată de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Arad, instanța a instituit sechestru asigurător și poprirea asigurătorie asupra tuturor bunurilor și conturilor celor trei până când prejudiciul creat statului va fi stins. În 5 noiembrie 2014, Valentin Puica a mai primit o condamnare, tot pentru evaziune fiscală, pronunțată de Tribunalul Arad. Judecătorii l-au condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, într-un alt dosar, având ca obiect tot evaziunea fiscală. Instanța a hotărât obligarea inculpatului la plata a 381.676 lei către ANAF.

În dosarul imens, cu 30 de volume și 120 de martori, apar și nume cunoscute. Calculatorul fostului ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Claudia Boghicevici, a fost folosit pentru a se lansa comenzi de cumpărare de produse din spațiul Uniunii Europene pentru firmele acuzate de procurori arădeni că au prejudiciat statul cu aproape un milion de euro.

Sursa foto: specialarad.ro

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.