Doi timișoreni, finaliști în concursul de scenarii pentru HBO. Ce personaj controversat...

Doi timișoreni, finaliști în concursul de scenarii pentru HBO. Ce personaj controversat aduce în prim-plan povestea lor

0
DISTRIBUIȚI

daniela ratiu

HBO a publicat lista scenariilor finalist în concursul pentru un viitor serial, producție proprie. Primul scenariu nominalizat e scris de o timișoreancă, jurnalista Daniela Rațiu (Timișoara, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei, Timpolis, Timișoara Express, lapunkt.ro), împreună cu scriitorul Tinu (Constantin) Pârvulescu.
Daniela Rațiu și Constantin Pârvulescu semnează împreună scenariul pentru ”Pauker”, un proiect de lung metraj despre viața celebrei Ana Pauker. ”E important să ne înțelegem istoria. Să înțelegem de la ce a plecat această poveste a socialismului/comunismului în România și de ce s-a ajuns unde s-a ajuns. Pentru ca nu putem înțelege prezentul dacă nu înțelegem trecutul. Iar povestea instaurării comunismului în România are extrem de multe detalii/suprapuneri care treubie înțelese. Nu e vorba despre relativizarea trecutului negru, ci de a întelege cum s-a întâmplat, iar povestea Anei Pauker e ”generoasă” nu doar pentru istorici”, a explicat Daniela Rațiu.

constantin parvulescuReprezentanții HBO se declară surprinși de scenariile deosebite înscrise în concurs.


”Conform regulamentului urma să alegem și să anunțăm 3 finaliști, însă în urma selecției considerăm că 5 proiecte se încadrează cu aceleași șanse în competiție pentru titlul de câștigător. Autorii și proiectele finaliste sunt: Pauker – Daniela Rațiu, Alter ego – Manuela Mureșan, Minunata lume a lui Tbi – Bogdan Ioan Bărbulescu, Datoria – Laurențiu Gabriel Rusescu, Oameni și bouri – Vladi Păunescu. Câștigătorul concursului va fi anunțat în data de 24.08.2015, ora 11”, au informat reprezentanții HBO.

Screen Shot 2015-08-03 at 11.40.54Scenariile finaliste vor fi evaluate ca potențiale surse care sa stea la baza unor producții HBO. Câștigătorul va fi recompensat cu un premiu în valoare de 2.500 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.