Dragan Petricevic nu așteaptă minuni în primele teste. Griji pentru septembrie și...

Dragan Petricevic nu așteaptă minuni în primele teste. Griji pentru septembrie și o decizie MAJORĂ luată de BC Timișoara în privința spectatorilor

0
DISTRIBUIȚI

BC TIMISOARA-ASESOFT01

”Leii din Banat” dispută mâine primul amical pentru pregătirea noului sezon. Tehnicianul Dragan Petricevic își duce elevii la Zrenjanin pentru acomodare înainte de cantonamentul din Austria și Slovacia. BC Timișoara a luat în această săpămână și câteva decizii importante cu privire la publicul ei, astfel, începând cu meciul spectacol împotriva Stelei Roșii, accesul în sală nu va mai fi gratuit.

BC Timișoara a încheiat prima perioadă a stagiului de pregătire, una desfășurată acasă și se pregătește de primele testări. ”Nu pot să spun prea multe, au fost doar 21 de zile de pregătire. Stăm bine, nu avem accidentați. Încărcarea e mare, în timpul unui sezon intervin multe antrenamente tactice… Putem vorbi doar de faptul că jucătorii sunt sănătoși. Au început să se obișnuiască unii cu ceilalți. E un proces care durează… Noi avem o perioadă bună din punct de vedere al adaptării. Nu înseamnă că va zburda din primul amical, că va arăta echipa ca un ansamblu focloric”, a declarat Dragan Petricevic. ”Au început să apară automatisme în privința indicațiilor… În primul amical urmăresc să învețe corect numele de la unu la celălalt… Să ne întoarcem sănătoși, să văd un aspect nou, fie bun sau prost”, a precizat Petricevic.

Tehnicianul ”leilor” a spus că nu e deranjat de plecarea preparatorului Goran Damjanovic, colaborator care a semnat cu BCMU Pitești. ”Eu îmi fac griji doar dacă imi pierd sănătatea. Noi am avut o colaborare bună cu Goran Damjanovic, e un preparator bun, a avut opțiunea lui. Rezultatele nu au depins de Goran, nu-l considerăm o pierdere, o părere de rău. Opțiunea lui a fost firească, să meargă la un contract full. Nu consider că am pierdut ceva”, a explicat tehnicianul lui BCT.

Partida dintre Proleter Zrenjanin și BC Timișoara se dispută mâine, de la ora 18.00. După acest joc ”leii” vor pleca într-un stagiu de pregătire cu meciuri în Slovacia și Austria, unde sunt programate alte cinci jocuri, inclusiv cu campioanele celor două țări, Rieker Komarno și Gussing Knights.

Site nou și 5 lei biletul

BC Timișoara încearcă să-și schimbe fața nu numai în privința lotului, managerul Leo Demaio a anunțat că pagina oficială a echipei se va schimba. ”Avem noutăți care țin de management. Multă vreme ne-am străduit să schimbăm interfața comunicării cu suporterii. Veți vedea un nou site al BC Timișoara, mai curat, informații ușor de accesat, interactiv.


Un site care să se ridice și el la înălțimea așteptărilor. Am primit critici pe bună dreptate”, a declarat Leo Demaio.

De asemenea o veste care poate fi privită din două direcții e cea a introducerii plății la jocurile de acasă după ani de zile în care Sala ”Constantin Jude” era la ”liber”. ”Din acest sezon BC Timișoara introduce bilet de meci, intrare generală, indiferent de competiție. Prețul va fi de 5 lei. E o modalitate prin care suporterii pot să susțină activitatea noastră, a clubului. Biletul e introdus o dată cu meciul cu Steaua Roșie. Avem o înțelegere cu Eventim, le vom vinde prin această modalitate iar în ziua meciului se vor găsi la casieriile de la Sala Constantin Jude”, a adăugat Leo Demaio.

Clubul avea deja din sezoanele trecute o mică rețetă pentru vânzarea de abonamente în primele rânduri, inițiativă întâmpinată bine de fani. ”Am avut în această perioadă, normală, de două săptămâni, pentru ca abonații precedenți să-și preschimbe, perioada se încheie marțea viitoare. Din acel moment cine dorește poate să achhiziționeze, continuăm vânzarea până la primul joc, din 25 septembrie, returul cu Tg. Jiu din Cupă”, a mai spus Demaio. Prețul unui abonament e de 100 de lei iar din acest sezon clubul vine în sprijinul familiilor, care beneficiază astfel de o singură plată.

Posibilă problemă financiară din septembrie

Oficialul lui BC Timișoara a vorbit și despre mult discutata Lege a sportului care dă de furcă tuturor cluburilor finanțate de autorități ”Toate cluburile care aparțin sub o formă sau alta de Consliul Județean, Consiliul Local, au o stare de îngrijorare. Decizia aparține autorității publice… Am încercat să ne continuăm munca, am creat cadrul necesar. Lucrurile au decurs normal. Finanțarea e deja de o perioadă de timp. Nu văd de ce ar exista o problemă, există o problemă legată de legislația din România, e neclară. A fost schimbată de două ori în 2015, e din nou intr-un proces legislativ, vorbim de a treia modificare în domeniul sportului într-un an, normal că lucrurile astea dau peste cap. Trebuie o lege clară, fără să fie interpretabilă… Aici nu au existat cazuri ca cele mediatizate sa se intoarca banii către cei care finanțează, si in Timișoara nu s-a întâmplat. Din acest motiv nu inteleg motivația pentru care cineva ar opri funcționarea”, a punctat Leo Demaio.

Deși deocamdată clubul nu e în pericol conducătorul a admis: ”Noi depunem hârtie în fiecare luna pentru cotizația de la autorități, vedem ce se întâmplă luna viitoare. În august am avut fonduri. Dacă nu o să se poată în septembrie, o sa fie o problemă”. În acest moment componenta privată la BCT în buget e de doar 13%.

Leo Demaio a subliniat că introducerea biletului la meciuri nu are legătură cu această problemă. ”Prețul biletului, la un calcul minimal, suma e derizorie, suntem singura sală din țară fără bilet. Au fost discuții și în anii precedenți. Nu trăim din acei bani, e pentru susținere. Chiar dacă nu e majoră… Noi am inceput cu abonamentele, lucru in regulă… au crescut numărul lor, și din țară abonamentul e cel mai ieftin la noi, e pentru fidelizare. S-ar putea să fie inițial o scădere a numărului de spectatori, dar timișorenii vor fi alături de noi pe baza rezultatelor”, a conchis Demaio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.