Dragnea: Modificările la Codul fiscal, adoptate în forma inițială; unele măsuri, introduse...

Dragnea: Modificările la Codul fiscal, adoptate în forma inițială; unele măsuri, introduse etapizat

0
DISTRIBUIȚI

DRAGNEA LA TIMISOARA08_resize

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, după discuțiile dintre liderii partidelor parlamentare, că s-a stabilit ca modificările operate în Codul fiscal să fie readoptate în forma inițială, dar unele măsuri vor fi aplicate etapizat, relatează Agerpres.

Potrivit lui Dragnea, TVA va fi redusă la 20% de la 1 ianuarie 2016 și la 19% de la 1 ianuarie 2017.

Taxa pe stâlp va fi eliminată de la 1 ianuarie 2017, cu o excepție, solicitată de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, și anume în cazul construcțiilor speciale din agricultură, pentru care taxa va fi scoasă din 2016.

Totodată, s-a convenit ca supraacciza la carburanți să fie eliminată de la 1 ianuarie 2017, impozitele pe dividende să fie reduse la 5% din 2017 și s-a căzut de acord asupra menținerii unui deficit bugetar de sub 2%, a adăugat Dragnea.

„Modificările la Codul fiscal vor fi adoptate în forma inițială care a fost adoptată în Parlament, dar unele măsuri vor fi aplicate etapizat. TVA — va fi o reducere de până la 20% cotă de TVA începând cu 1 ianuarie 2016 și 19% începând cu 1 ianuarie 2017. Impozitul pe construcțiile speciale, taxa pe stâlp — va fi eliminată începând cu 1 ianuarie 2017, cu o excepție solicitată de ministrul Agriculturii referitoare la construcțiile speciale din agricultură.


Această taxă va fi eliminată de la 1 ianuarie 2016. Supraacciza la carburanți va fi eliminată începând cu 1 ianuarie 2017. Plafonarea contribuțiilor la asigurările de sănătate va fi aplicată începând cu 1 ianuarie 2017, este vorba de plafonarea acestei contribuții la cinci venituri medii brute pe economie. De asemenea, reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5% va fi operată începând cu 1 ianuarie 2017”, a explicat Dragnea, la finalul negocierilor.

Un alt aspect asupra căruia majoritatea și Opoziția au ajuns la un consens vizează angajamentul Executivului de a prezenta, până la data de 15 noiembrie, proiectul bugetului de stat pe anul 2016.

„Am mai discutat, de asemenea, legea bugetului de stat pentru anul viitor și am convenit ca Guvernul să prezinte proiectul de buget până la 15 noiembrie. (…) Am urmărit, de asemenea, ca prin legea bugetului care va fi adoptată în această toamnă, precum și din prevederile din acest Cod fiscal să ne încadrăm într-un deficit sub 2%. Am convenit cu colegii din Opoziție ca și pe marginea legii bugetului de stat de anul viitor să colaborăm și să lucrăm după același model pe care l-am folosit pentru această discuție legată de Codul fiscal”, a mai spus liderul PSD.

Liviu Dragnea a arătat că s-a convenit asupra faptului ca votul final pe proiectul Codului fiscal să se dea până la finalul primei săptămâni a sesiunii ordinare de toamnă a Parlamentului „pentru a nu mai întârzia”.

Totodată, acesta a ținut să precizeze că în urma dialogului purtat între liderii partidelor parlamentare nu a fost încheiat un pact, deoarece s-a considerat că nu este necesară semnarea unui document care să certifice rezultatul negocierilor.

„Am convenit să nu semnăm acorduri. Nu este nevoie să semnăm documente. Suntem oameni responsabili, toate lucrurile le-am făcut transparent. Acum avem declarații publice. Nu este nevoie să semnăm documente prin care să certificăm ceea ce am vorbit. Garanția (că un Guvern PNL va păstra prevederile convenite — n.r.) este asumarea responsabilității și seriozitate”, a punctat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.