Eurodeputatul Siegfried Mureşan: „Oraşe ca Braşov sau Cluj arată mai bine decât...

Eurodeputatul Siegfried Mureşan: „Oraşe ca Braşov sau Cluj arată mai bine decât Timişoara”. Cum le dau autorităţile locale o mână de ajutor investitorilor

0
DISTRIBUIȚI

siegfried muresan

„Oraşe ca Braşov sau Cluj arată mai bine decât Timişoara”, este de părere eurodeputatul Siegfried Mureşan care, în ultima săptămână, a vizitat mai multe oraşe din întreaga ţară, unde s-a întâlnit cu investitori străini pentru a le asculta ofurile. Deputatul european s-a aflat, astăzi, la Timişoara, unde a făcut o vizită la o companie importantă din oraş, iar apoi s-a întâlnit cu reprezentanţii Clubului Economic German din Banat.


Totul în cadrul primei ediţii a proiectului „Turul investitorilor din România”.

„Timişoarei îi lipseşte strategia de dezvoltare şi atragerea de turişti, deşi are multe oportunităţi. Dacă Timişoara doreşte să fie capitală culturală europeană, atunci trebuie să facă mai mult. Am observat că la Cluj-Napoca lucrările pe şantiere se termină, la Timişoara le tot văd deschise”, a declarat, la Timişoara, Siegfried Mureşan.

Potrivit eurodeputatului, ar trebui găsită şi o soluţie pentru dezvoltarea aeroportului din Timişoara, pentru extinderea capacităţii. „Ar trebui să existe mai multe rute pentru investitori, dar şi pentru timişoreni, astfel încât aceştia să ajungă în diferite destinaţii de vacanţă, mai multe rute low-cost”, crede Siegfried Mureşan.

În ceea ce priveşte colaborarea pe care investitorii o au cu autorităţile locale din Timişoara, deputatul european a aflat că aceasta este nici prea bună, nici prea proastă. „Există o deschidere o autorităţilor locale mai ales faţă de marii investitori, iar micii investitori se confruntă cu dificultăţi. Este un lucru bun că la Timişoara şomajul este mic, dar unele firme trebuie să aducă muncitori de la distanţe mai mari în oraş, de pe sate, de la 60 – 70 de kilometri distanţă. Cred că soluţia ar fi ca primăria să ofere locuinţe sociale la preţ acceptabil în Timişoara pentru aceşti muncitori din mediul rural”, a mai precizat Siegfried Mureşan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.