EXCLUSIV Cum a aruncat consiliul judeţean condus de Ostaficiuc, ca la manelişti,...

EXCLUSIV Cum a aruncat consiliul judeţean condus de Ostaficiuc, ca la manelişti, aproape 10 milioane de lei echipei Politehnica Timişoara a lui Marian Iancu. Vezi situaţia HALUCINANTĂ descoperită de DNA

5
DISTRIBUIȚI

constantin ostaficiuc timisoara p

Rechizitoriul DNA prin care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, fostul pedelist Constantin Ostaficiuc, a fost trimis în judecată alături de alţi angajaţi ai instituţiei şi de fostul preşedinte al Politehnicii Timişoara, Gheorghe Chivorchian pentru finaţarea ilegală a echipei de fotbal, scoate la iveală detalii halucinante despre cum s-au „spart” aproape 10 milioane de lei din fonduri publice fără a se respecta nicio regulă. Ba mai mult, s-a ajuns până acolo ca instituția condusă de Ostaficiuc să fie complice la fentarea Fiscului de către societatea pe acțiuni controlată de Marian Iancu.

Analizarea modului în care s-au făcut plăţile către echipa de fotbal de către consiliul judeţean a scos la iveală faptul că ilegalităţile s-au ţinut lanţ şi că, deşi banii ar fi trebuit folosiţi exclusiv pentru acoperirea cheltuielilor echipei de fotbal, doar o mică parte din bani s-a folosit pentru destinaţia stabilită. În cazul primei tranşe de 1,8 milioane lei, DNA a constatat că ordonanţarea la plată a fost făcută în 21 aprilie 2008, în  condiţiile în care documentul justificativ în baza căreia s-a făcut plata emis de SC Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest SA, tabelul în care erau trecute primele acordate din fondurile CJT, a fost depus de societatea lui Iancu de abia în 17 decembrie 2008.

În plus „comparând numele persoanelor înscrise în tabelul nominal cu primele acordate pentru performanţe sportive deosebite în numele persoanelor cărora le-au fost virate sume de bani din contul deschis la Unicredit Ţirian Bank se constată că un număr de 4 persoane (Axente Mircea, Carolos Lourenso Milhaze, Ganea Ioan Viorel şi Karamyan Arman) din cele 28 nu se regăsesc printre persoanele cărora le-au fost virate sume de bani, deşi sunt înscrise în tabelul justificativ, iar pentru celelalte 24 de persoane sumele sunt mult inferioare celor înscrise în tabelul justificativ.


Spre exemplificare, numitul Aliuţă Marin figurează cu suma primită de 107.044 lei, iar din cuprinsul extrasului de cont se poate constata cî suma căre i-a fost virată a fost de 7.000 lei”, se arată în rechizitoriu. De asemenea, o parte din bani au fost folosiţi pentru plata unor datorii restante ale clubului, lucru interzis de protocolul dintre cele două părţi.

Pentru o tranşă de 500.000 de euro, clubul a înaintat CJ Timiş o adresă fără număr de înregistrare şi fără dată de emitere, iar în baza acesteia s-a efectuat plata. Deşi a apărut din nou un tabel cu „premiaţii” extrasele de cont au dovedit că, în realitate, s-au plătit datorii la Finanţe.  Pentru 1.750.000 lei, consiliul judeţean a primit un aşa zis document justificativ în 24.08.2009, la două luni şi jumătate după ce a efectuat plata. 14 din cele 24 de persoane nominalizate nu au primit niciun ban, deşi apăreau în tabelul semnat de Chivorchian.

S-a mers până acolo încât CJ Timiş a fost părtaş cu societatea lui Marian Iancu la fentarea Finanţelor Publice. În 23 decembrie 2010, consiliul judeţean a virat banii către SC Fotbal Club Timişoara SA într-un cont deschis la BCR şi nu în contul de la trezorerie, aşa cum se întâmpla în mod normal pentru a se evitat popririle pentru datorii existente. „Deşi numărul de cont al clientului bancar SC Fotbal Club Timişoara SA (fosta  SC Poltehnică 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest SA) a fost atribuit la 22.12.2010, pe formularul Ordonanţare de plată a sumei de 2.150.000 lei din data de 20.10.2010 emis de către Consiliul Judeţean Timiş se regăseşte înscris olograf numărul contului deschis la BCR, situaţie care conduce la o anticipare cu două zile a numărului de cont ce urma a fi atribuit de BCR”, au mai constatat anchetatorii. A doua zi deschiderii contului, banii au fost livraţi de către cei de la CJT, iar în 24 decembrie au fost folosiţi pentru diverse plăţi „în alte scopuri decât premierea performanţelor stabilite prin protocolul de colaborare”.

5 COMENTARII

 1. Deci avocata a avut dreptate ca autoritatile locale au savarsit ilegalitati cu societatea lu Iancu, Sa vedeti ce vor scoate din Primarie daca vor continua ancheta.
  De ce in cursul cercetarilor procurorul Dorobantu a vrut sa abandoneze dosarul si sa plece la Parchetul Curtii????

 2. sa vezi cum a aruncat cu gologanii Ghita Ciuhi si cu Jonny Cojocariu. Dar uitati-va cum arunca cu aceiasi gologani din buzunarele noastre Lae ”parcalabul estomaptor” Robul nostru cel de toate zilele.
  Sictir, asa si, s-au f…t banii publici si se f.t in continuare. A patit cineva ceva. Li se rupe la toti. Degeaba Curtea de Conturi urla ca nu se pot finanta asemenea activitati ca la nimeni nu le pasa. Solutia: Luat parul si pus pe joaca de baseball cu capetele lor de hoti si marsavi.

 3. NESIMTIUL asta de sordovean, ostafficiuc, a venti cu pluta cu vasle rosii pa timpul lui ceasca in Banat! ca vezi Doamne, noi nu stim sa ne conducem sau nu aveam oameni capabili! A primit casa, masa si functie de sef la asc-pcr si dupa Revolutiaaa(lovitura de stat) ’89 a devenit peste noapte mare democrat (masii) a lu chioru-base! La puscarie si confiscarea extisa a averii! Fica’sa a fost angajata/primit contracte de la Liceul Popular de Arte ca este mare artista ca eba si tasu base! NESIMTIII!

 4. Am solicitat Primarului sa imi comunice dispozitia sa de numire a unei comisii imputernicite sa verifice modalitatea de cheltuire a fondurilor publice alocate de Primarie catre ASC Poli sau cum s-o numi ea. Am informatii ca nu exista aceasta dispozitie desi prin HCL din 2012 Primarul LAE a fost imputernicit sa semneze contractul de asociere dar sa numeasca si respectiva comisie.
  Prin decizia CAT conducerea veche a primariei a fost sanctionata nu pentru ca s-a asociat ci pentru ca a neglijat controlul cheltuirii banului public.
  Deci situatia constatata de CC si sanctionata de instanta in vechea legislatura se repeta si in actuala legislatura.
  Imi asum toate criticile aduse de cei deranjati de atitudinea mea intrucit sint constienta ca escrocii sint obraznici si tupeisti si vor incerca prin orice mijloace sa scape.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.