EXCLUSIV Noile probe care distrug apărarea lui Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad,...

EXCLUSIV Noile probe care distrug apărarea lui Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad, în dosarul de corupţie în care este arestat

3
DISTRIBUIȚI

iotcu catuse

Ancheta DNA Timișoara în dosarul în care președintele Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, este arestat după ce a fost prins în flagrant primind 10.000 euro scoate la iveală noi informații explozive.


Probele dărâmă practic apărarea acestuia că nu a avut nicio legătură cu licitația pentru achiziționarea echipamentelor medicale pentru Spitalul Județean din Arad. Licitația a fost organizată în 2012, dar CJ Arad nu a obținut aprobarea de a semna contraactul de la comisia special constituită la nivelul Ministerului  Finanțelor din cauza gradului de îndatorare al instituției. După mai multe solicitări, de abia în 2014, s-a primit acceptul.

Înainte de semnarea contractului, șefa direcției achiziții a transmis o notă internă în care solicita lui Nicolae Ioțcu să se reanalizeze costurile legate de costul leasing-ului pentru echipamente. Din valoarea de 1.600.000 euro, 900.000 euro reprezenta costul aparaturii, iar diferența costurile cumpărării în leasing în zece ani. Cei de la achiziții au solicitat rediscutarea condițiilor de leasing, având în vedere că ofertele de pe piață din 2014 erau mult mai avantajoase decât cele din 2012 și nu exista un contract semnat. Nicolae Ioțcu a refuzat această solicitare și a dispus semnarea contractului în condițiile licitației din 2012. Faptul că încă de la început toată operațiunea a fost gândită ca un „tun” pe bani publici este dovedită şi de declaraţia că directoarei de la achiziţii i s-au oferit, încă din 2012, 5.000 euro pentru a închide ochii la acest contract, lucru refuzat de aceasta.

3 COMENTARII

  1. Da nu-i destul…prima dată să le ia tot şi averea imbecililor care ne-au făcut pe noi imbecili să o treacă la bugetul de stat!Şi-apoi să bage legea chineză(să o şi aplice):cei care fură să fie executaţi de urgenţă! Ce zici?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.