EXCLUSIV STENOGRAMA care dezvăluie cum a plănuit Frunzăverde adunarea de voturi pentru...

EXCLUSIV STENOGRAMA care dezvăluie cum a plănuit Frunzăverde adunarea de voturi pentru Klaus Iohannis. Vezi ce apropiat a dat declaraţii complete la DNA

2
DISTRIBUIȚI

frunzaverde stiripesurse

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş Severin, liberalul Sorin Frunzăverde, a organizat cu patru zile înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale o şedinţă în care a făcut planul cum să obţină cât mai multe voturi pentru Klaus Iohannis, reiese din rechizitoriul DNA prin care acesta a fost trimis în judecată pentru folosirea influenţei pentru obţinerea unui folos necuvenit alături de vicepreşedintele Ionesie Ghiorghioni. O înregistrare în mediul ambiental a dovedit că Frunzăverde a făcut planul cu Ghiorigioni, la discuţie participând şi Laurenţiu Ciobanu, secretarul CJ Caraş Severin.

Sorin Frunzăverde: Vă împărţiţi primarii care au plecat de la noi. Aici intră foştii primari PDL şi PNL. care au candidat sub PSD. Da? Şi mâine şi poimâine nu vă văd la Consiliul Judeţean, mă ocup eu de deşeuri mâine, voi pe teren, Vi-i împărţiţi de comun acord. Da?..(n.n. – nu se înţelege)… la Sasca, acolo îl trimit pe Secăşan, da, că acolo are.. (n.n. – nu se înţelege)..Deci ideea este următoarea…(n.n. – nu se înţelege)…suntem în relaţii bune cu orice Guvern vine, dar noi dăm banii pe 2015, 2016. Discuţiile au loc între voi între patru ochi. Fiecare cu primaru…(n.n. – nu se înţelege)… vin din partea domnului preşedinte cu rugămintea de a vota Iohannis. Vom ţine cont la împărţirea banilor în 2015…(n.n. – nu se înţelege)… Da? Între patru ochi! Voi cu primarul, da?

(….)

Sorin Frunzăverde: Da. Mâine şi poimâine eşti pe teren şi te întâlneşti cu fiecare secretar, afară de cei de la primăriile PNL. Deci acolo unde avem primari nu te duci la secretari. Cu fiecare..Da? Între patru ochi! Pe Dorin să-l scoţi din birou, da? Ce probleme sunt.. hai..(n.n. – nu se înţelege)… ce probleme sunt şi atuncia: domnu preşedinte vă roagă să încercaţi să-l ajutaţi, importantă e şi poziţia domniei sale, ca..(n.n. – nu se înţelege).. al judeţului şi să determinaţi oamenii să voteze Iohannis.


Da? E foarte bine pentru un echilibru care trebuie creat la nivel naţional. Da? La toţi secretarii mai puţin la cei care sunt..ă..din primăriile unde există…(n.n. – nu se înţelege)..Da?

Interlocutor:..(n.n. – nu se înţelege).. Da. Trebuie să ne împărţim,,(n.n. – nu se înţelege)

(posibil) Ionesie Ghiorghioni: Da..(n.n. – nu se înţelege)..de exemplu Bozovici..vorbim şi cu el sau..că ăsta..(n.n. – nu se înţelege).. cu Lala..

Interlocutor: Da

(posibil) Ionesie Ghiorghioni: ..(n.n. – nu se înţelege)..mă duc şi la ăla..la….(n.n. – nu se înţelege)..

Sorin Frunzăverde: …Auzi..(n.n. – nu se înţelege).. intră şi la ăla la Bozovici, intră şi la ăla(?) Spune-i că noi am înţeles, că oricum rămân cu noi, dar vrem..(n.n. – nu se înţelege)..acum un ajutor în turul doi. Important pentru noi ca judeţ, pentru mine.. băgaţi-mă şi pe mine dacă vreţi, da?..(n.n. – nu se înţelege)..cont. Să se ştie că..(n.n. – nu se înţelege)..mai ales voi.

Interlocutor: Anu viitor..(n.n. – nu se înţelege)..

Sorin Frunzăverde: PSD-ul nu mai are..(n.n. – nu se înţelege)..în bani, că nu mai are de unde. Au cheltuit to în anu ăsta. Pe bugetele din..şi 2015 şi 2016. Ponta s-a văzut ă… cu sacii ăn căruţă, nu mai văd un ban de anu viitor. Să nu creadă că Mocioalcă va aduce vreun ban, nu va aduce nimic! I-au luat pe ăştia, foarte bine! Dar anunţă-i(?) că-i bugetarea noastră 2015, 2016 şi-i rugăm acuma să ne ajute şi ei. Da? (…..) Deci..(n.n. – nu se înţelege)..ei..ei sunt importanţi, tre să le explicaţi clar – mai vin două bugete..(n.n. – nu se înţelege)..vom ţine cont, ei îs tot ai noştri. Domnu preşedinte a înţeles..(n.n. – nu se înţelege)..n-a înţeles, da în fine. Domn preşedinte a înţeles, da, dar acuma e timpu să dovediţi că rămânem împreună. Vine 2016, PSD-ul va fi în cădere, pentru că nu poate să ..(n.n. – nu se înţelege).. Ponta….(n.n. – nu se înţelege)..

În declaraţia dată la DNA, în calitate de martor, secretarul Ciobanu a confirmat că a fost chemat la o discuţie împreună cu Ghiorghioni de către Sorin Frunzăverde, iar preşedintele CJ Caraş Severin „ne-a mai cerut să spunem că mesajul vine din partea lui şi că doreşte ca primarii şi secretarii să se implice în motivarea electoratului să îl voteze pe candidatul Klaus Iohannis. În această întâlnire, Frunzăverde Sorin i-a cerut în mod imperativ, vocal, şi lui Ghiorghioni Ionesie să se întâlnească cu primarii „migratori”, în principal cu primarii PSD, mesajul fiind acelaşi, respectiv implicarea primarilor în motivarea electoratului să îl voteze pe candidatul Klaus Iohannis, cu precizarea că, în funcţie de procentul obţinut, se va ţine cont de alocările bugetare pentru anii 2015 – 2016″.

A doua zi după turul doi al alegerilor prezidenţiale, Sorin Funzăverde şi Ionesie Ghiorhioni au comentat rezultatele votului şi au concluzionat că o parte din rezultate se datorează şi presiunilor făcute în zilele anterioare, discuţia fiind interceptată de SRI.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.