Florin Marin a fost INSTALAT oficial pe banca lui ACS Poli. Ce...

Florin Marin a fost INSTALAT oficial pe banca lui ACS Poli. Ce a spus despre sosirea la Timișoara și cum vrea să le răspundă contestatarilor FOTO

2
DISTRIBUIȚI

DSCF8501

Temerea fanilor timișoreni s-a împlinit, Florin Marin a fost azi prezentat oficial de ACS Poli ca noul antrenor principal al lui Scutaru și compania. Primarul Nicolae Robu a fost prezent la eveniment pentru a valida încrederea în noul staff și a le arăta obrazul celor pe care îi consideră ”cârcotași”. Echipa tehnică a fost practic total schimbată pe Bega.

Rămas pe poziții, deși la rândul său a fost contestat de unele voci, managerul sportiv Daniel Stanciu a deschis conferința oarecum surprinzătoare, mulți dintre cei prezenți așteptându-se de fapt la vorbele de adio ale lui Dan Alexa, care conform unor surse negociază azi cu Rapid, tocmai echipa de la care a sosit Florin Marin. ”Avem un nou staff. Credem ca se pliază pe ce vrem la Poli. Dan și-a înaintat imediat după jocul cu Viitorul demisia. A luat singur decizia. Cu toții regretăm, a fost pilonul în ultimii doi ani de zile. După acel episod de la Steaua păream ridicoli să ne întoarcem și noi. Domnul profesor Florin Marin are un C.V bun… Ne gândim la partea a doua a sezonului trecut, domn profesor a preluat echipa Oțelul când era într-un moment dificil, era picată, dar a obținut victorii la Steaua și mai ales la ASA. Că a câștigat la fosta mea echipă nu m-a împiedicat să-l contactez, mă bucur că a acceptat să vină. Mă bucur că Iosif Rotariu va face parte din staff, îl consider un om apropiat de Timișoara și Poli”, a făcut Daniel Stanciu introducerea.

Prezent la conferință a fost și primarul Nicolae Robu, care a repetat mai multe idei împărtășite deja pe Facebook. ”Îi urez bun venit domnului profesor Florin Marin și o bună reintegrare la Poli lui Iosif Rotariu, cred că un polist adevărat trebuie să fie alături de echipă și la bine și la greu, trebuie să rămânem optimiști, să sprijinim echipa… Prima opțiune nu a fost domnia sa, nu o să se supere, a fost Cosmin Contra, dar nu s-a putut în actualul context. Eu și Titu Bojin am ascultat argumentele pentru propunerea Florin Marin și am acceptat. Nu-i la îndemâna oricui să bată campioana și vicecampioana, a antrenat echipe mari ale României. A fost și la Dinamo, Astra, Petrolul, Galați…”, a precizat Nicolae Robu.

După minute bune a venit și rândul noului tehnician să se exprime. Acesta a avut vorbe de apreciere la adresa ”Chirurgului”, căruia chiar i-a propus să lucreze în continuare alături de el la Timișoara: ”Mi-a spus că se mai gândește”. ”Îmi pare rău de Dan Alexa, am colaborat cu el la Dinamo, Rocar, Craiova, a făcut performanță la Timișoara ca jucător și antrenor, îi prevăd o carieră frumoasă. Are un caracter bun și va reuși în această meserie. Mă bucur că am oportunitatea să antrenez Poli Timișoara, e o echipă de tradiție, am fost mereu fascinat de atmosfera de aici, sper ca spectatorii să fie alături de echipă în aceste moment grele. Jucătorii au calitate, dar trebuie să-și schimbe atitudinea, să aibă mai multă încredere în ei, contează să fie pregătiți mental. Fiecare meci trebuie abordat la victorie, sunt convins că putem schimba situația.


Urmează un joc de șase puncte. Chiajna e o echipă bună, au reușit și transferuri de jucători cu experiență. Dar vom căuta să câștigăm acest joc, punctele sunt importante… Îmi doresc să câștigăm împotriva oricărei echipa, Steaua e echipa campioană, dar cel cu Chiajna e în atenția mea. Poli a avut neșansă la anumite jocuri, evoluții care nu au fost la nivelul jucătorilor și potențialului, echipa putea să fie la mijlocul clasamentului”, a declarat Florin Marin.

Primul ”secund” al fostului antrenor al Rapidului e Iosif Rotariu. ”Vreau să-i mulțumesc domnului Florin Marin că s-a gândit să mă coopteze, vreau să mulțumesc conducerii, lui Daniel Stanciu, pe care îl cunosc foarte bine. Chiar dacă nu am activat ca antrenor în ultima perioadă, am participat la numeroase evenimente, meciuri caritabile. Timișoara e casa mea, aici m-am lansat. Sper să reușim să readucem încrederea jucătorilor, potențialul e mult mai mare. Sper ca la primul meci să obținem victoria”, a adăugat ”Roti”.

DSCF8499 Cel poreclit ”Flocea” și care, la 62 de ani, are o pleiadă de echipe din prima ligă în palmares, a explicat rațiunea alegerii sale. ”Nu puteam să refuz oferta care mi s-a făcut. Le mulțumesc celor de la Rapid, care m-au înțeles, a fost dorința mea. Am colaborat bine. Poli e în Liga I, are potențial, jucătorii au calitate. Pot să îndeplinesc obiectivele. În acest moment e importantă recuperarea celor accidentați, nu mai e nevoie de transferuri, lotul e echilibrat. Tactica o faci în funcție de calitatea jucătorilor, eu trebuie să fac în așa fel încât să-i pun în valoare pe jucători, ăsta e rolul antrenorului… Principala mea misiune e să refac moralul jucătorilor după meciul cu Viitorul. Jucătorii m-au primit bine”, a conchis Florin Marin. Antrenorul-veteran merge pe varianta clasică când a fost întrebat ce le răspunde contestatarilor: ”Depindem de rezultat, normal că acesta e răspunsul meu”.

Jorge Alvarez, pus la zid de primar

Plecarea lui Dan Alexa nu e singura modificare din staff-ul bănățena, practic acesta e schimbat din rădăcini, doar că unii secunzi refuză despărțirea amiabiliă. Clubul discută cu doi preparatori fizici italieni pentru înlocuirea lui Jorge Alvarez. Un alt antrenor cu portarii va sosi în locul lui Cornel Cernea.

Spaniolul a fost de altfel aspru criticat prin aprecierile edilului-șef de pe Bega. ”Eu cred că Dan Alexa a plătit și pentru pregătirea fizică a echipei. M-am uitat prin comparație, cum alergau jucătorii altor echipe, cred că de la pregătire se trăgea. Numărul de accidentări. Când atâția jucători își rup ligamentele, au întinderi… Sper ca domnul profesor să aducă un preparator fizic bun”, a conchis Nicolae Robu. Primarul Timișoarei nu s-a dezmințit când a venit vorba de cei care critică alegerea făcută: ”Mai spuneam celor care critică să pună umărul, să facă un efort, să-și ia un abonament. Discuți din postura unuia care sprijină echipa, inclusiv în acest plan. Nu toți care postează sunt fani, au prins acum culoar cei care urăsc echipa să arunce venin, sunt cunoscuți câțiva postaci, care de la început au împroșcat această echipă”, a mai spus Robu. Totuși, majoritatea celor care au postat mesaje negative acum sunt identici cu cei cara și apreciau rezultatele pozitive ale lui ACS Poli.

2 COMENTARII

  1. Băi da ce se pricepe LAE la fotbal!Ce drac nu face cursurile Pro de antrenor,că tot a jucat fotbal,sau preparator fizic,că se pricepe omul,pe cuvânt!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.