Fostul consilier al lui Frunzăverde și un polițist de frontieră, reținuți într-un...

Fostul consilier al lui Frunzăverde și un polițist de frontieră, reținuți într-un caz de corupție. Vezi ce au încercat să facă

0
DISTRIBUIȚI

catuse

Trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore într-un dosar în care sunt acuzați de dare de mită și cumpărare de influență.

În după amiaza zilei de 23 august, un polițist de frontieră şi soţia sa s-au întâlnit cu directorul de îngrijiri din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Reșița, Marian Sorca, și i-au oferit acestuia în mod direct suma de 2.000 euro pentru ca, în calitate de preşedinte al comisiei de examinare la concursul de ocupare a posturilor de asistent medical, să înlesnească obţinerea unei note de promovare pentru femeia care își dorea să salveze vieți, deși nu avea pregătirea necesară conform fișei postului.

Intermediar a fost Horia Vădrariu, fost consilier al președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde.


Acesta, care ieșise nu demult din închisoare după o pedeapsă de trei ani pentru folosirea de cecuri fără acoperire, l-a contactat pe Marian Sorca pe data de 23 august, oferindu-i acestuia o sumă de bani, respectiv 400, fără a indica moneda (din cercetări rezultând că este vorba de euro), în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale de serviciu ca preşedinte al comisiei de examinare, concurs care s-a desfăşurat în cursul aceleiaşi zile.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin cu sprijinul DGA Caraş-Severin a dispus reținerea polițistului de frontieră, a soției acestuia și a lui Horia Vădrariu. Audierile continuă, existând posibilitatea ca procurorul de caz să se adreseze Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă, pe baza probelor existente până în acest moment. În cauză, a existat un denunţ în data de 23 august, conform expressdebanat.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.