Gură de oxigen pentru ACS Poli: 1-0 cu Concordia Chiajna la primul...

Gură de oxigen pentru ACS Poli: 1-0 cu Concordia Chiajna la primul meci al antrenorului Florin Marin

1
DISTRIBUIȚI

acs poli concordia

Noul tehnician a debutat cu succes pe banca echipei timișorene, elevii săi impunându-se după un meci pe care l-au dominat aproape în totalitate.

Luptând mai mult cu căldura decât cu adversarul în prima parte a meciului, cele două echipe și-au creat puține situații de a marca în primele 20 de minute, iar cele apărute nu au pus în real pericol poarta oponenților.

Prima ocazie mare a venit în minutul 19, când Octavian Popescu l-a găsit bine în terenul advers pe Elek, acesta a sprintat în careu, talonat de un adversar, și a reușit să trimită spre poartă, însă Matache a respins în corner. În minutul imediat următor, Goga a trimis al doilea șut pe poartă al meciului, însă același Matache a reținut. Meciul a fost mai animat după aceste faze de poartă, Hernandez și Cânu, ambii în minutul 27, fiind aproape de gol. Gazdele au rămas constant în jumătatea adversă, iar în minutul 37 bănățenii au trimis nu mai puțin de trei șuturi pe poartă în aceeași fază, prin Goga, Belu și Cânu. Elevii lui Florin Manea au continuat să atace pe tot parcursul primei reprize, însă reduta Concordiei a rezistat. În una din ultmele faze ale primei părți, Goga a scăpat singur spre poartă, în unghi, însă Matache a respins din nou.

Mitanul secund, cu soarele ascunzându-se treptat, a început tot cu cei de la ACS Poli în atac, gazdele reclamând un penalty la o fază în care mingea l-a lovit în mână pe unul dintre cei mai buni jucători ai oaspeților, fundașul central Sârghi.


Insistența timișorenilor s-a concretizat în sfârșit în minutul 57, când Dorin Goga, i-a fentat pe Mamele și Pena, după o pasă lungă în careu a lui D. Popescu, și a șutat de la 6 metri fără speranțe pentru Matache.

Goga, fără îndoială cel mai bun jucător de pe teren, a mai avut o bună ocazie în minutul 73, când șutul său de la aproape 25 de metri a fost prins în doi timpi de Matache, înainte de a fi înlocuit, în aplauzele publicului. Rufino, care-l testase pe portarul advers și în minutul 62, a preluat rolul de cel mai periculos jucător al gazdelor și a fost aproape de 2-0 în minutul 77, când șutul său la colțul scurt a fost respins de același Matache. Concordia a fost aproape de egalare o singură dată, în minutul 85, când mingea trimisă puternic din lovitură liberă de Purece, de la peste 30 de metri, a fost scoasă de sub bară de Kirschstein.

ACS Poli obține astfel a doua victorie din acest sezon și urcă pe locul 10, cel puțin până la meciul dintre CFR Cluj și FC Botoșani, ambele echipe fiind la două puncte distanță.

Caseta tehnică:

ACS Poli Timișoara: Kirschstein – Belu, Luchin, Cânu, D. Popescu – O. Popescu, Llorente – Hernandez (55′ Rufino; 90′ Artean), Goga (75′ Curtean), Bărbuț – Elek. Pe bancă: Smaranda – Neagu, Curtean, Rufino, Artean, Melinte, Popovici. Antrenor: Florin Marin.

Concordia Chiajna: Matache – Vagner (56′ Țâră), Mamele, Sîrghi, Bucurică – Serendiuc, Pană (46′ Ciobanu), Giurgiu, Cristescu, Purece – Pena (67′ R. Răducanu). Pe bancă: Iacob – Tincu, L. Ion, Marin. Antrenor: Marius Baciu.

Arbitri: Istvan Kovacs – Miklos Nagy, Gero Szabo

Cartonașe galbene: Luchin, Bărbuț, Llorente – Vagner, Pană, Serendiuc, Răducanu, Cristescu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.