Începe Bacalaureatul de toamnă. Câţi absolvenţi de liceu din Timiş îşi încearcă...

Începe Bacalaureatul de toamnă. Câţi absolvenţi de liceu din Timiş îşi încearcă din nou şansa și care este calendarul probelor

0
DISTRIBUIȚI

bacalaureat 2015

Absolvenţii de liceu din judeţul Timiş, care nu au reuşit încă să promoveze examenul de Bacalaureat, îşi încearcă din nou norocul. Mâine începe sesiunea de toamnă a „examenului maturităţii”, cu probele de evaluare a competenţelor. Din judeţul Timiş sunt aşteptaţi în sălile de examen aproximativ 1.600 de candidaţi.

Aurelian Sima, inspector şcolar adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Timiş, ne-a declarat că probele de evaluare a competenţelor vor fi susţinute în şcolile în care absolvenţii de liceu au învăţat, iar cele scrise în şase centre de examen.


Este vorba despre cinci centre deschise în Timişoara şi unul la Lugoj. Dacă în prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an, lucrările elevilor au fost corectate, pentru prima dată, în alte judeţe, de data aceasta lucrările candidaţilor din Timiş vor fi corectate la Timişoara.

Luni și marți sunt programate probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română și evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Examenul continuă marți și miercuri cu evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, iar între 20—21 august are loc evaluarea competențelor digitale. Probele scrise încep pe 24 august cu cea la limba și literatura română. Pe 25 august este proba scrisă de limbă și literatură maternă. Examenul scris continuă cu proba obligatorie a profilului pe 26 august și cu proba la alegere a profilului și specializării pe 28 august.

„În data de 1 septembrie se vor afişa primele rezultate. Tot în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, pot fi depuse contestaţiile, iar în data de 4 septembrie vor fi afişate rezultatele finale”, a precizat Aurelian Sima.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.