Ionesie Ghiorghioni rămâne în funcția de la consiliul județean, deși este trimis...

Ionesie Ghiorghioni rămâne în funcția de la consiliul județean, deși este trimis în judecată de DNA. De ce nu a fost demis încă

0
DISTRIBUIȚI

ionesie ghiorghioni catuse dna

Cel mai important punct de pe ordinea de zi a ședinței de consiliu județean de astăzi a fost revocarea lui Ionesie Ghiorghioni din funcția de vicepreședinte al CJ Caraș-Severin, după ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție au cerut acest lucru.

Deși solicitarea a venit în urmă cu multă vreme, aleșilor județeni le-a luat mult timp să decidă care ar fi varianta corectă și legală pentru acest lucru. Problemele au apărut astăzi, când interesele politice nu doar că au pus bețe-n roate revocării, dar încurcă și derularea în bune condiții a activității Consiliului Județean, conform expressdebanat.ro, întrucât formula în care se conduce instituția este incompletă.


Unde mai pui și faptul că solicitarea DNA a fost călcată în picioare și ignorată prin faptul că proiectul de hotărâre nici măcar n-a mai ajuns să fie supus votului, pentru că aleșii județeni din PSD, UNPR și ALDE au preferat să părăsească sala în momentul dezbaterii proiectului de hotărâre, ceea ce automat a dus la imposibilitatea acordării unui vot, întrucât pentru revocare este nevoie de două treimi din voturile aleșilor.

„Grupul nostru politic, format din PSD, ALDE și UNPR, a hotărât să părăsească ședința la proiectul de hotărâre privind demiterea vicepreședintelui Ghiorghioni, datorită faptului că am considerat că procedura de demitere nu este cea corectă. Existau două soluții mult mai simple decât aceasta, adică demisia lui Ghiorghioni din proprie inițiativă sau excluderea din Partidul Național Liberal. Atunci, automat se elibera postul de vicepreședinte și se putea trece la faza următoare, de alegere a unui nou vicepreședinte. Am considerat că nu este necesar să stăm în sală, pentru că în 2012 colegii noștri de la PNL nu ne-au întrebat dacă suntem de acord să votăm doi vicepreședinți de la ei. Ca atare, am zis că așa cum și l-au ales, tot așa să îl demită”, a declarat Ion Spânu, consilier județean, liderul aleșilor PSD din cadrul forului, pentru sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.