La mulți ani, Timişoara! Ce busturi au fost dezvelite în urbea de...

La mulți ani, Timişoara! Ce busturi au fost dezvelite în urbea de pe Bega şi cine sunt cei care au primit titlul de Cetăţean de Onoare

2
DISTRIBUIȚI

robu si bojin costi duma

Manisfestaţiile de Ziua Timişoarei continuă în forţă în urbea de pe Bega. Dacă până acum timişorenii au avut parte de două zile de concerte speciale, astăzi manifestaţiile au debutat la ora 9 în Parcul Central, acolo unde au avut loc un ceremonial militar susţinut de fanfara Garnizoanei Timişoara şi dezvelirea busturilor lui Pius Brînzeu (unul dintre cei mai buni chirurgi pe care i-a dat şcoala de medicină timişoreană) şi al lui Anghel Dumbrăveanu (poet, prozator, eseist şi traducător, personalitate de seamă a culturii române contemporane, ilustru reprezentant al generației literare `60). Lucrările au fost realizate de Gheorghe Ardeleanu. La eveniment au luat parte prefectul Eugen Dogariu, şeful Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin şi primarul Nicolae Robu.

Momentele speciale au continuat de la ora 11 în Sala Mare a rectoratului Universităţii „Politehnica” din Timişoara, acolo unde au primit titluri de cetăţeni de onoare ai Timişoarei Ioan M. Anton – profesor, vicepreşedinte al Academiei Române, fost rector al Institutului Politehnic Timișoara (post-mortem), Coleta de Sabata – prima femeie rector a Universităţii Politehnica din Timişoara, în perioada 1981-1989, Ştefan Ştefan Drăgulescu – fost ministru al sănătăţii, fost rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara şi iniţiatorul înfiinţării Institutului de Cardiologie din Timişoara în 1994 şi Aurel Tiberiu Ceia – (profesor, renumit solist vocal, reprezentant de seamă al muzicii populare din Banat),

Distincţia primită de Ioan.


M. Anton a fost ridicată de Anton Anton, fost ministru al Educaţiei. Coleta de Sabata a declarat că „ atunci când am venit aici eram o adolescentă naivă şi zăpăcită ca majoritateaa adolescenţilor, bulversată de lumea în care am ajuns. (…) Mi-am ales profesia care chiar mi s-a potrivit. Am nimerit la această universitate extraordinară care anul acesta va împlini 95 de ani. (…) E lumea mea este viaţa mea şi apreciez felul în care am fost ajutată de toţi cei din jurul meu profesori, colegi, studenţi să pot să merg înainte prin momente mai bune sau mai grele aşa cum este în viaţă”.

La rândul său Drăgulescu a declarat că „ în Univesitatea de Medicină a avut mereu o echipă competentă care a fost alături de mine şi m-a susţinut”. Printre cei lăudaţi pentru sprijinul oferit s-au numărat fostul prefect Ovidiu Drăgănescu, şeful Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, primarul Nicolae Robu, ministrul Cristian Adomniţei, Mitropolitul Nicolae Corneanu sau Corneliu Coposu.
La primirea distincţiei, Ceia a spus că „Timişoara va rămîne în sufletul meu. La fiecare urcare pe scenă eu duc stindardul Timişoarei. Banatul şi Timişoara sunt în inima mea mereu şi cred că nu am greşit când am ales să fac acest lucru”.

2 COMENTARII

  1. NESIMTIRE MARE: Nepotismul, şpaga la examene, la licenţă, la cazare, la accesul la burse, licitaţiile „cu dedicaţie”, toate acestea sunt cuvinte la ordinea zilei în activitatea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara. După scandalul ţiganului tranşat de doi studenţi chiar în căminul universităţii, noul an universitar începe cu revolta studenţilor şi a unor profesori universitari, sătui de aceste practici.
    În joc sunt sute de mii de euro, bani colectaţi de la studenţii români şi străini. Sistemul piramidal este unul extrem de bine organizat, cu personaje-cheie, în centrul căruia stă chiar profesorul universitar doctor Ştefan Iosif Drăgulescu, cel mai longeviv rector al unei univeristăţi de medicină din ţară, director medical al Institutului de Cardiologie din oraş şi deputat PD-L de Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.