Lacul Bucura din Parcul Naţional Retezat, cel mai mare lac glaciar din...

Lacul Bucura din Parcul Naţional Retezat, cel mai mare lac glaciar din România. Ce peisaje de poveste sunt în zonă și cum poți ajunge acolo FOTO

0
DISTRIBUIȚI

lacul bucura retezat

Timişorenii care îşi propun să evadeze, măcar pentru câteva zile, din oraş şi să scape de temperaturile caniculare, sunt aşteptaţi în Parcul Naţional Retezat din judeţul Hunedoara. Dacă turiștii intenţionează să facă şi un pic de mişcare, atunci acest loc este destinaţia ideală. Aici, drumeţii pot admira zeci de lacuri glaciare de-a dreptul spectaculoase, dar şi peisaje deosebit de frumoase. Aproape 40 % din lacurile glaciare din ţara noastră sunt situate în Parcul Naţional Retezat. Unul dintre cele mai frumoase lacuri din Retezat este Bucura care, de altfel, este şi cel mai mare lac glaciar din România.

Lacul Bucura se află la altitudinea de 2.040 metri, în căldarea Bucura, sub Vârful Peleaga, cel mai înalt din Munţii Retezat. Lacul Bucura îi impresionează pe turişti mai ales prin suprafaţa mare, dar şi prin culoarea de un albastru puternic. Totuşi, lacul nu este foarte adânc, adâncimea maximă a apei este de 15,5 metri, în dreptul intrării Izvorului Pelegii în lac. Bucura este alimentat de cinci izvoare principale.

lacul bucura retezat

La Bucura, turiştii îşi pot aşeza cortul, iar de aici pot admira o mulţime din frumuseţile Munţilor Retezat, pentru că pornesc din acest loc mai multe trasee turistice.


Turiştilor le este recomandat să se îmbrace destul de gros, dacă au de gând să doarmă în cort, asta pentru că noaptea se înregistrează aproximativ şapte grade Celsius, vara.

Cea mai importantă cale de acces spre Lacul Bucura este de pe şoseaua Haţeg – Caransebeş, prin Clopotiva – Gura Zlata se ajunge în Poiana Pelegii, cu maşina. Din acest loc, turiştii mai au de urcat pe munte aproximativ două ore până la lac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.