Liceele Calderon, Loga şi Lenau, fără autorizaţie de funcţionare la început de...

Liceele Calderon, Loga şi Lenau, fără autorizaţie de funcţionare la început de an şcolar şi în această toamnă. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

colegiul national cd loga

Şantier şi în această toamnă, la început de an şcolar, în clădirile în care-şi desfăşoară activitatea trei dintre cele mai bune şcoli din Timişoara. Este vorba despre Colegiul Naţional „C. D. Loga”, Liceul Teoretic „Nikolau Lenau” şi Liceul Teoretic „J. L. Calderon”, care nu au primit nici în acest an autorizaţia de funcţionare.


Mai mult, deşi suntem în secolul XXI, în Timiş încă sunt şcoli în care elevii merg la WC în curtea şcolii, astfel că funcţionează fără autorizaţie sanitară.

Francisc Halasz, inspector şcolar adjunct în cadrul ISJ Timiş, a precizat, astăzi, în colegiul prefectural, că în judeţul nostru învaţă aproape 100.000 de copii. Înainte de începerea anului şcolar, o comisie formată din reprezentanţi ai ISJ Timiş, DSP Timiş, DSV, Prefectură şi IPJ a verificat modul în care se prezintă unităţile de învăţământ din judeţ. Controalele au avut loc în perioada 7 – 21 august, fiind verificate peste 160 de unităţi de învăţământ, iar rezultatele lor au fost prezentate, astăzi, de Francisc Halasz.

„Încă mai există unităţi de învăţământ care nu au autorizaţie sanitară, este vorba de 13 şcoli pe care le-am vizitat până acum. Au fost făcute recomandări, s-au dat termene de finalizare pentru depunerea dosarului pentru autorizaţiile sanitare, pentru lucrările de dezinsecţie şi deratizare. Cauzele majore ale lipsei autorizaţiei sanitare sunt lipsa apei curente, apă nepotabilă, etc. Aceste şcoli se găsesc în satele aparţinătoare unor comune, unde sunt puţini copii”, a explicat Francisc Halasz.

De asemenea, la fel ca în anul precedent, liceele Calderon, Loga şi Lenau nu au autorizaţie de funcţionare la început de an şcolar, pentru că lucrările de reabilitare a acestor unităţi de învăţământ nu au fost încă finalizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.