MEGAOPERAȚIUNE a DIICOT și Poliției de Frontieră – trei rețele de contrabandă...

MEGAOPERAȚIUNE a DIICOT și Poliției de Frontieră – trei rețele de contrabandă cu țigări și alcool, anihilate simultan UPDATE 3 Cine sunt cei reţinuţi VIDEO şi GALERIE FOTO

4
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-238733374">

 

tigari contrabanda

Megaoperațiune a DIICOT Timișoara și a Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timişoara  în această dimineață – nu mai puțin de trei rețele de contrabandă cu țigări sunt destructurate simultan după ce anchetatorii au descins în nu mai puțin de 52 de locații din județele Timiș, Caraș Severin, Sibiu și Suceava. Ancheta începută de polițișții de frontieră de la sectorul Cruceni a plecat de la câțiva vânzători specializați în vânzarea țigărilor de contrabandă. Monitorizarea acestora a dus la descoperirea în lanț a celor care asigurau marfa de contrabandă sau cei care transportau țigările. Polițiștii au identificat alte două rețele de contrabandă față de cea monitorizată inițial, stabilind că grupările acționau distinct, dar că își asigurau reciproc marfă atunci când vreuna dintre ele rămânea fără marfă.

De asemenea, grupările aveau grijă ca preţurile cu care vindeau ţigările să fie aceleaşi. Războiul a făcut ca ţigările din Ucraina să fie mai atractive pentru contrabandişti din cauza preţului scăzut, având în vedere cantităţile tot mai mari care intră în România. Traficanţii au preferat să se aprovizioneze cu tutun adus din celălalt capăt al ţării decât să aducă marfă din Serbia. Două grupări acţionau în Timiş şi Caraş Severin, iar cea de a treia avea cartierul general la Sibiu, asigurând, în mai multe situaţii, aprovizionarea cu ţigări aduse din localitatea suceveană Siret. Pentru a nu risca sume importante de bani, contrabandiştii preferau să facă transporturi de câteva baxuri. Fiecare membru al reţelei care se ocupa de plasarea ţigărilor în pieţe sau direct de la geamul caselor în care locuiau vindeau în fiecare zi câteva zeci de cartuşe, a reieşit în urma monitorizărilor. Mai multe transporturi de ţigări şi alcool de contrabandă au fost interceptate în perioada monitorizării grupărilor.

În cadrul anchetei au fost identificate până acum 92 de persoane, din care, astăzi, vor fi aduși pentru audieri 37 de suspecţi. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 În casa liderului unuia dintre grupările de contrabandiști, Petre Balint, polițiștiii de frontieră au descoperit zeci de baxuri de țigări de contrabandă. Marfa este împrăștiată în toată casa, inclusiv în camere, baxurile fiind aliniate frumos lângă mobilă sau în debarale. De asemenea, în casa liderului grupării din Sibiu, Petre Valentin, anchetatorii au găsit țigări de contrabandă.

UPDATE 2 Mai mulţi suspecţi au fost aduşi epntru audieri la sediul DIICOT. Printre aceştia se află şi un angajat al ANAF Caraş Severin, Florin Soameş. În locuinţa acestuia au fost găsite 35 de cartuşe de ţigări. Anterior, acesta a fost prins de anchetatori transportând 4 baxuri de ţigări. Audierile continuă.

UPDATE 3 După audieri maraton la sediul DIICOT Timişoara, procurorul a deci reţinerea pe 24 de ore a 14 persoane – liderul grupării din Timişoara, Balint Petre, sora acestuia, Deak Angela, liderul grupării din Sibiu, Petre Valentin şi soţia acestuia, Petre Polina, Măgădan Sorin Dumitru, Soameş Florin, Verindeanu Daniel, Danu Florentina, Stoica Dan, Cătană Sorin, Chiran Ştefan, Willjung Olimpia, Mihali Vasile şi Cătană Constantin. Alte trei persoane sunt cercetate în libertate sub control judiciar – Ştefan Lenuţa, Ursu Constantin şi Deak Carol.


4 COMENTARII

  1. Bravo lor polițiștilor! !!!!
    Buna ca măcar periodic îi mai scutura cineva și pe astia ca prea își fac de cap prin oraș.
    Acu ar trebui ca și procurorii respectiv judecătorii sa tragă un semnal de alarma și sa le dea masuri preventive și ulterior condamnări ca altfel nu mai scăpăm în veci de nenorociți astia !!!

  2. PENTRU DSD. TE AGITI DEGEABA DEOARECE TRAFICANTII DIN GATAIA ISI FAC CONCEDIILE DE ODIHNA CU CEL MAI TARE POLITIST DIN GATAIA CE SE LAUDA CU VILA SA DE 100.000 EURO DIN SALARIUL SAU DE BUGETAR SI SOTIEI SALE DIN COTA DE SMECHERA DIN PROIECTELE SLOVACILOR LA CARE LUCREAZA. OARE DIICOTUL SI DNA-UL CE FAC? DORM? SAU NU FUNCTIONEAZA ASCULTARILE TELEFOANELOR CELOR DIN ZONA GATAIA?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.