Medicii timişoreni se REVOLTĂ, nemulţumiţi de salariile mici și se mobilizează pe...

Medicii timişoreni se REVOLTĂ, nemulţumiţi de salariile mici și se mobilizează pe Facebook pentru GREVA GENERALĂ: „Sunt rezidenţi care n-au bani de un corn”. Ce acţiuni vor organiza

4
DISTRIBUIȚI

greva sanitas

„Medici gata de greva generală. Solicităm salarii decente!” – acesta este numele unui grup creat, în această săptămână, pe Facebook, în care s-au înscris deja peste 11.000 de oameni în halate albe din întreaga ţară, şi nu numai. Zeci de doctori din Timişoara s-au alăturat acestui grup, nemulţumiţi fiind de salariile mici şi solicită eliminarea statutului de funcţionar public al medicului.

În cazul în care guvernanţii nu le vor asculta ofurile, medicii sunt decişi să intre în grevă generală. Un prim strigăt de nemulţumire ar putea fi auzit pe data de 1 septembrie, când personalul medical ar putea intra în grevă de avertisment manifestată prin purtarea unei banderole negre.

Printre doctorii din Timişoara care s-au înscris pe grupul „Medici gata de greva generală.


Solicităm salarii decente”
 se numără şi ginecologul Olimpia Oprea, de la Maternitatea „Odobescu” din cadrul spitalului municipal. „Klaus Iohannis a ajuns preşedinte cu ajutorul Facebook-ului. Acum ne unim şi noi, medicii, tot pe Facebook, nu este o acţiune organizată de sindicate. Toată lumea din sistemul medical este nemulţumită, pentru că am rămas cu aceleaşi salarii mici, fiecare Guvern ne-a lăsat deoparte. Solicităm creşteri salariale şi să nu mai fim consideraţi funcţionari publici. Acum, dacă un pacient ne oferă un cadou, înseamnă că luăm mită şi putem fi arestaţi. Dacă vor să fim atât de corecţi, atunci să ne dea salarii mai mari. Sunt medici rezidenţi care au salarii atât de mici încât nu-şi permit să-şi cumpere un corn la muncă sau sunt medici care în timpul liber vând legume şi fructe la piaţă, nu este normal”, ne-a spus medicul Olimpia Oprea.

4 COMENTARII

  1. Madam Oprea,hai să nu mai plângem atâta pe medici.Ştiți bine ca un ginecolog face 1200 de euro pe zi cel puținAsta zic in cunoştintă de cauză pt că si eu am născut. Si ştiuprețul incă.Asta fără cabinet şi restul de operatii.Nu fac bani ăştia tineri,aşa e.De ei imi pare rău…..Mai rău imi pare de profesori că acolo nu merge nimeni cu plicuri.

  2. Ginecologii câştiga cit vor.Au 4000 ron leafa,plus spăgile de la nasteri,cezariene şi alte operații gineco.Plus cabinetele care zbânâie.Plus cota parte din analize la Bioclinica.Deci lejer incasează peste 100 milioane de lei vechi.că nu cîştigă aştia tineri,asta da.Dar cu răbdare….se poate.Dar miss Oprea vrea mai mult că nu i ajung banii.A crezut că dacă il votează pe Iohannis i se rezolvă problemele.Ghinion!

  3. Iohanis v a dat FACEBOOC samincati in loc de corn. Stagiarilor sunteti slabi ca nu ii denuntati pe profesoriii. TOTUL DEPINDE DE VOI………..

  4. Anumite persoane nu mai stiu ce sa faca sa iese din anonimat si mediocritate. Voci lipsite de autoritate si prestigiu se erijeaza in purtatorii de cuvant ai colegilor. Cine estebaceasta doamna in lumea medicala ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.