Merg în Banat, un proiect pe bani europeni, va fi lansat la...

Merg în Banat, un proiect pe bani europeni, va fi lansat la Timișoara. Despre ce este vorba

1
DISTRIBUIȚI

lansare Merg in Banat web

Mâine, de la ora 17.00, la cafeneaua Ambasada, de pe strada Anton Seiller din Timișoara va avea loc lansarea structurii de economie socială Merg În Banat, înfiinţată în cadrul proiectului POSDRU/168/6.1/S/145475 „Identităţile şi experienţele comunităţii, vectori ai dezvoltării economico-sociale”, care cuprinde astfel de proiecte în toată țara.

Organizaţia are ca obiectiv principal descoperirea şi promovarea identităţii Timişoarei şi Banatului ca loc de convergenţă al comunităţilor sale.

Merg în Banat îşi propune prin activităţile sale să exploreze, să documenteze şi să promoveze o imagine autentică, vie, actuală a Timişoarei şi Banatului.


Activitatea organizaţiei va fi pe de o parte orientată spre descoperirea şi promovarea comunităţilor locale care constituie adevărata identitate a unui loc. Iar pe de altă parte, organizaţia îşi propune să promoveze această imagine autentică a Banatului în scop turistic, contribuind prin aceasta la dezvoltarea economico-socială a oraşului şi regiunii.

În acest sens s-a realizat un website cu articole, reportaje, fotografii despre obiective turistice, evenimente, mici producători locali, stilul de viaţă şi comunităţile locale pe care organizaţia îl va dezvolta pe parcursul proiectului. De asemenea organizaţia îşi propune să organizeze diverse evenimente prin care să promoveze comunităţile locale, precum şi Timişoara şi Banatul în scop turistic.

Cu ocazia acestei conferinţe echipa Merg în Banat va realiza o prezentare a activităţii sale, a conceptului de economie socială care stă la baza înfiinţării sale şi va invita reprezentanţii câtorva comunităţi din Timişoara pe care le-a documentat să ia cuvântul.

1 COMENTARIU

  1. 1. promovarea identităţii Timişoarei – a se vizita zona unde sunt palatele romilor pentru o mai buna conturare a identitatii, ideal cand sunt nunti, botezuri si decese… reprezentativ
    2. organizaţia îşi propune să promoveze această imagine autentică a Banatului în scop turistic – cei ce detin palate pe Loga, Mihai Viteazul ne promoveaza imaginea in strainatate cu varf si indesat

    Se mai poate vizita zona Traian… de asemenea toate parcurile unde ziua in amiaza mare dai peste tot felul de exchibitionosti perversi, e plina zona centrala de ei, se pot face rezervari la parada masinilor de lux obtinute pe cine stie ce cai de toti cei care ne sfideaza cu luxul lor afisat pe perioada de vara in zona centrala rezervata tiganiadei, se mai pot face mici albume cu cersetorii care dorm in zona hotelului Continental, a celor care cersesc cu obraznicie la toate intersectiile din centru, a aurolacilor dintre blocuri, a balariilor din zonele abandonate dintre cladiri etc. Chiar avem cu ce ne lauda… asteptam fantana muzicala pe Bega, probabil, bomboana de pe coliva celui care isi bate joc de acest oras.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.