Minibusurile electrice achiziționate de primărie vor face legătura între două zone verzi...

Minibusurile electrice achiziționate de primărie vor face legătura între două zone verzi din Timișoara. De ce nu puteau fi omologate

0
DISTRIBUIȚI

minibusCele două minibus-uri ale primarului Nciolae Robu vor porni, până la urmă, pe drumurile publice. Acestea vor face ture între parcul Copiilor și grădina Zoologică, cel puțin așa susțin reprezentanții municipalității, care deja au dus unul dintre vehicule în parcul din zona centrală.


„Până la urmă s-a găsit soluția. Ele erau fabricate în Asia, și cutia, deși cu patru viteze, era blocată la a doua. De aceea erau prea lente pentru drumurile publice. Acum s-a rezolvat, s-au deblocat cutiile de viteze. Vor face curse între Parcul Copiilor și Grădina Zoo”, ne-a spus unul din responsabilii parcului.

Primăria Timișoara a plătit 30.000 de euro pe cele două minibus-uri care, în varianta în care au fost livrate, erau neînmatriculabile în Uniunea Europeană, iar ungurii, membri UE, știau ce vând, însă au omis să comunice „detaliul”. Robu dorea ca minibusurile să transporte turiștii prin zonele istorice ale orașului, pe carosabil. „Sunt vehicule care nu se supun omologării, deoarece nu corespund normativelor UE privind circulația pe drumurile publice. În speță, în UE nu se pot omologa deoarece au o viteză ce nu depășește 25km/h. Pe de altă parte, ele arată ca niște mini-care ce se folosesc pe litoral, nu corespund nici din punctul de vedere al siguranței rutiere, locurile pe băncuțe nefiind prevăzute cu centuri de siguranță”, a explicat Ruxandra Niță, ofițerul de presă al RAR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.