Ministerul Educaţiei verifică legalitatea unor transferuri în clasa a IX-a, după repartizarea...

Ministerul Educaţiei verifică legalitatea unor transferuri în clasa a IX-a, după repartizarea computerizată. Ce se întâmplă în judeţul Timiş

1
DISTRIBUIȚI

evaluarea nationala

Aproape 850 de transferuri ale unor elevi în clasa a IX-a, după repartizarea computerizată, s-au făcut în patru judeţe din ţară.


Din cauza numărului foarte mare de cereri aprobate în Suceava, Bihor, Prahova şi Brăila, Ministerul Educaţiei a cerut Corpului de Control să verifice legalitatea lor. În judeţul Timiş, potrivit inspectorilor şcolari nu există nicio problemă cu privire la legalitatea acestor transferuri.

Francisc Halasz, inspector şcolar adjunct în cadrul ISJ Timiş, ne-a declarat că, în total, au fost depuse în judeţul nostru 37 de cereri de transfer, însă doar 20 au fost aprobate. „Este vorba despre trei elevi care s-au transferat în alte clase de liceu, care au avut o medie mai mare decât cea a ultimului admis după repartizarea computerizată. Alte transferuri s-au făcut în diferite clase de-a IX-a în care au mai rămas locuri libere, deci clasa nu era ocupată integral. Cererile celor 17 elevi nu au fost admise din cauza mediei prea mici pentru clasa la care şi-au dorit să se transfere”, a precizat Francisc Halasz.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.