Ministrul Comunicaţiilor, Sorin Grindeanu, îngrijorat de stadiul lucrărilor din centrul istoric al...

Ministrul Comunicaţiilor, Sorin Grindeanu, îngrijorat de stadiul lucrărilor din centrul istoric al Timişoarei. Ce ar însemna pierderea celor 112 milioane de lei de la UE

1
DISTRIBUIȚI

santier cetate romprest (2)

Atenţionarea primită de Primăria Timişoara din partea ADR Vest cu privire la pericolul de a pierde nu mai puţin de 112 milioane de lei, bani europeni, dacă lucrările de reabilitare a centrului istoric nu se termină la timp continuă să stârnească îngrijorare la nivelul PSD Timiş.

Social-democraţii au recţionat zilele trecute prin intermediul unui comunicat de presă, iar acum preşedintele organizaţiei de Timiş, ministrul Sorin Grindeanu, a atenţionat că „la nivel de procedură peirderea acelor bani se va răsfrânge asupra bugetului local.


E vorba de 112 milioane de lei. Dacă e adevărat şi se va întâmpla lucrul acestea la sfârşitul anului, e un efort care va duce în faliment Timişoara. Sper ca lucrurile la sfârşit de an să nu stea aşa. Vom monitoriza situația, sper să fie doar o atenţionare, altfel lucrurile sunt extrem de grave”. Ministrul a rugat primăria să ia în serios atenționarea ADR și să urgenteze lucrările.

„Printr-o scrisoare oficială, gestionarul regional al fondurilor europene, Agenția de Dezvoltare Regională ADR Vest, sesizează Primăria cu privire la necesitatea de a prevedea circa 24 de milioane de euro pentru finanțarea proiectelor accesate. Ce înseamnă acest lucru? Că deși acești 24 de milioane de euro puteau fi accesați de primărie, datorită întârzierii proiectelor, decontările nu au avut loc până in prezent. Întrucât s-a intrat în criză de timp, toți banii pentru care nu se vor depune cererile de decontare vor trebui suportați nu din fonduri europene (așa cum s-ar fi putut dacă treaba era bine facută) ci din banii dumneavoastră, ai contribuabilului. În baza ritmului actual de lucru ADR estimează această sumă la 112,6 milioane de lei”, atenționa în urmă cu mai multe zile consilierul local Bogdan Herzog, cel care a făcut publice detaliile vizavi de adresa ADR.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.