Ministrul Secretar de Stat al IMM-urilor și Energiei, Cătălin Beciu, despre noul...

Ministrul Secretar de Stat al IMM-urilor și Energiei, Cătălin Beciu, despre noul Cod Fiscal: „Va transforma România în ţara cu cel mai prietenos mediu de afaceri din Europa”. Ce prevederi a prezentat la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

secretar beciu catalin

Ministrul Secretar de Stat al IMM-urilor și Energiei, Cătălin Beciu, vicepreședinte ALDE a fost prezent astăzi la Timişoara unde a susţinut o conferinţă de presă. Acesta a vorbit despre problemele cauzate de refuzul PNL de a vota noul Cod Fiscal.

„PNL, partidul popular care a avut dorinţa de a coborî TVA la 19% acum a demarat nişte discuţii pe marginea Codului Fiscal.


Discuţiile s-au axat în jurul ideii că pentru a promova această lege au nevoie de nişte detalii să se refacă nişte prevederi. În baza căror calcule au promis un TVA de 19% în trecut? Una peste alta partidul nostru va susţine chiar în discuţiile mâine votarea Codului Fiscal aşa cum e. În întâlnirile pe care le-am avut cu mediul de afaceri am avut susţinere unanimă. IMM-uri şi oameni de afaceri toţi doresc ca legislaţia fiscală să fie împinsă în această direcţie”, a spus secretarul de stat .

Acesta a spus şi că a dorit ca oamenii de afaceri să nu se mai simtă abuzaţi de noul Cod Fiscal şi că acesta a trebuit să fie constitut pe necesităţile economiei.

„Cel mai important lucru de care ne-am ocupat în acest Cod Fiscal a fost un principiu care schimbă raportul de forţe între oameni de afaceri şi stat. De la 1 ianuarie 2016 orice control care se va deplasa la firme va datora interpretarea fiscală cea mai avantajoasă în cazul unor situaţii fiscale ambigue. Această prevedere va schimba definitiv raportul de forţe dintre stat şi mediul privat în favoarea antreprenorilor. Va transforma România în ţara cu cel mai prietenos mediu de afaceri din Europa. ….România a fost o ţară care a pedesit oamenii de afaceri”, a mai spus Cătălin Beciu.

Foto: monitorulcj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.