Mircea Vintilă revine cu un concert extraordinar pentru fanii lui din Timişoara

Mircea Vintilă revine cu un concert extraordinar pentru fanii lui din Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

mirceavintilaMircea Vintilă, muzicianul cunoscut de către fanii lui drept „lordul muzicii folk româneşti“, va susţine un recital extraordinar joi 13 august, de la ora 21, la Porto Arte, evenimentul urmând să beneficieze şi de prezenţa lui Călin Bârcean. Mircea Vintilă s-a născut pe 23 martie 1949 şi este un bucureştean get-beget, nu puţine dintre cântecele sale evocând sau menţionând în treacăt locuri din Bucureşti: Hanul lui Manuc, Strada Popa Nan, Calea Moşilor şi Bucur Obor (în Miruna) şi multe altele.


A debutat în 1968, la Casa de Cultură a Studenţilor, cântând piesele „Lordul John”, „La fereastra spre livadă” şi „Osebite anecdote”, în cadrul cenaclului Atlantida, condus de Radu Anton Roman. În martie 1974 câştigă marele premiu al festivalului „Primăvara baladelor”, într-un concurs în care au mai apărut Pro Musica sau Marcela Saftiuc. După acest festival, George Stanca, la cererea lui Adrian Păunescu, îl duce la o preselecţie a Cenaclului Flacăra, căruia i se alătură. De altfel, va colabora foarte bine cu Adrian Păunescu, muzica sa inspirându-l pe poet, care compunea versuri pe nerăsuflate pentru liniile melodice “oferite” de Mircea Vintilă.

În acelaşi an apare primul său disc single, ce includea două piese pe care Mircea Vintilă le cântă şi astăzi: „Pământul deocamdată” şi „Mielul”. Primul LP, intitulat „Crezul meu”, apare în 1976, o parte din piese fiind orchestrate de Dan Andrei Aldea. Timp de mai mulţi ani, Mircea Vintilă a făcut parte din Pasărea Colibri, dar a editat şi câteva materiale solo printre care „Madama de Pică” şi „Operă şi operete”. Biletele pentru acest concert costă 25 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.