Mobilizare MASIVĂ pentru susținerea lui ASU Poli în Liga a III-a. Ce...

Mobilizare MASIVĂ pentru susținerea lui ASU Poli în Liga a III-a. Ce planuri au suporterii alb-violeți pentru visul promovării

2
DISTRIBUIȚI

Lupac - ASU Poli (79)

ASU Poli debutează în C peste o săptămână. Între timp, principalii susținători ai echipei, druckerii, au lansat o campanie amplă de atragere de noi membri cotizanți. Planul final al suporterilor alb-violeți e de a strânge fondurile necesare pentru a permite clubului să lupte la promovare.

Echipa de pe ”Știința” nu a făcut mutări spectaculoase în vară, unul dintre motive fiind și factorul financiar. Săptămâna trecută, Adunarea Generală a Druckeriei a relevat efortul care a presupus doar accederea din D-Timiș în C. Astfel, echipa susținută de galerie a înregistrat la final un minus de 20 de mii de euro. Bugetul oferit de druckeri a fost undeva în jurul a 67 de mii de euro iar ”gaura” a fost acoperită din profitul obținut în sezoanele precedente.

Vor 700 de ”socios”

ASU Poli beneficia în ediția trecută de aportul a 300 de membri cotizanți. Dar aceștia acopereau doar 4% din necesarul financiar. Sponsorizările au reprezentat 31%, merchandising-ul a fost 26% (jumătate a fost însă costul de producție) iar restul sumelor au venit din donații sau ”formularele 2%”. Obiectivul stabilit în urma ultimei ședinte, promovarea, obligă însă la un efort și mai mare în condițiile în care mulți se întreabă cum va rezista clubul susținut de fani în Liga a III-a. Astfel, una dintre strategiile druckerilor e de a-și mări considerabil numărul cotizanților. ”Politehnica începe să te implice!” e sloganul campaniei prin care se dorește atingerea de 700 de ”socios”.


Timișorenii și nu numai au astfel opțiunea să-și aleagă modul de susținere pentru ambițiosul proiect prin achiziționarea unuia dintre cele trei tipuri de carduri: ”Junior – 60 de lei/sezon dedicat tinerilor poliști până în 23 de ani, Viola – 100 de lei/sezon pentru violeții de toate vârstele și Gold – 450 de lei/sezon pentru cei ce vor să se implice mai mult”. Cotizanții vor avea drept de vot în deciziile luate de club, numeroase avanataje (reduceri la produsele și serviciile partenerilor și sponsorilor echipei), precum și alte ”drepturi” ce urmează să fie lămurite.

”Sperăm să ajungem la 700 de membri cotizanți în sezonul 2015-16. Acum se împart pliante. Au fost tipărite 70 de mii de pliante și sunt 110 voluntari împărțiți pe zone”, spune Sebastian Novovic, președintele AST Druckeria, asociația care preia frâiele conducerii în C din punct de vedere al managementului. Suporterii au stabilit și care e suma maximală care ar fi necesară pentru visul Diviziei B: 231.000 euro.

Prezentare cu FC Bihor și o posibilă nouă țintă în atac

ASU Politehnica se pregătește de un amical de gală înainte de startul C-ului. Alb-violeții vor întâlni mâine, de la ora 20.00, în nocturna de pe ”Știința”, pe FC Bihor, echipă de tradiție salvată recent de la colaps. Cu această ocazie echipa alb-violetă își va prezenta trupa cu care atacă noul sezon. Deși mutările nu au fost spectaculoase, mizându-se pe tineri precum Andrei Țugui (ex-AS Roma) sau Marius Marin (ex-ACS Poli), liderul ultrașilor viola e optimist. ”Mă aștept să vină cât mai multă lume la meciul cu FC Bihor. Să-i cunoască pe băieții noștri. Sunt mulți tineri noi… Mie îmi place ce am văzut. Cred în obiectivul stabilit, e cel din fiecare an, promovarea”, a conchis Sebastian ”Mihalcea” Novovic.

Unul dintre capitolele la care ASU Poli a suferit pierderi după promovare, atacul, ar putea avea parte totuși de o ameliorare. Andrei Șulea, atacant țintit de alb-violeți, s-a despărțit deja de puternica FC Hunedoara, și poate reintra în atenția antrenorului Sorin Brîndescu. În prima etapă din seria a IV-a a Ligii a III-a, sâmbătă, 29 august, ASU Poli dă piept acasă cu Minerul Motru.

2 COMENTARII

  1. „Astfel, echipa susținută de galerie a înregistrat la final un minus de 20 de mii de euro. Bugetul oferit de druckeri a fost undeva în jurul a 67 de mii de euro iar ”gaura” a fost acoperită din profitul obținut în sezoanele precedente.”

    Cum era aia cu „saracii si cinstitii” care lupta cu bogatasii de la Ripensia? Ripensia a avut 70.000 buget, deci mai usor cu gargara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.