Muzeul Satului Bănăţean, bun de plată. Din ce cauză a pierdut două...

Muzeul Satului Bănăţean, bun de plată. Din ce cauză a pierdut două procese şi la ce sumă se ridică datoriile

0
DISTRIBUIȚI

muzeul satului

Veşti proaste vin din partea Muzeului Satului Bănăţean la capitolul finanţe. Mai exact, instituţia a pierdut nu mai puţin de două procese în instanţă. Banii pentru plata daunelor vor veni tocmai din bugetului Consiliului Judeţean Timiş, instituţie în subordinea căreia se află muzeul. Ieri în cadrul plenului unde aleşii judeţeni s-au reunit pentru a vota rectificarea bugetului pentru anul 2015, consilierul PNL Marian Vasile a cerut să ştie dacă este adevărat că Muzeul Satului are de plată nu mai puţin de 346.000 de lei, ca urmare a unui proces pierdut.

Managerul instituţiei, Dan Radosav, a explicat faptul că nu este vorba de unul, ci de două procese, dar că suma de plată este mult mai mică.


Mai exact, Radosav a spus că „este vorba de un proces pierdut cu Direcţia Fiscală a municipiului Timişoara, unde avem de plătit 7.400 de lei. Cel de-al doilea proces este cu firma care a construit pavilionul administrativ al muzeului, unde avem de achitat suma de 100.000 de lei”. Dacă procesul cu Direcţia Fiscală se leagă de un impozit vechi, care nu a fost plătit de unitate, cel de-al doilea litigiu este cauzat de o situaţie oarecum comică. Dat fiind faptul că lucrările de amenajare nu au putut fi continuate pentru că Direcţia Silvică nu a dat acord pentru tăierea unui copac, compania care efectua lucrări a acţionat în instanţă Muzeul Satului pentru recuperarea garanţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.