Nicolae Robu: „Vom începe să dăm bani asociaţiilor sportive. Îmi asum finanţarea”....

Nicolae Robu: „Vom începe să dăm bani asociaţiilor sportive. Îmi asum finanţarea”. Ce trebuie să voteze consilierii locali mâine, în şedinţa de plen

1
DISTRIBUIȚI

nicolae-robu-poli

Şedinţă extraordinară a Consiliului Local Timişoara, mâine, în cadrul căreia aleşii locali vor avea pe masă mai multe „urgenţe”, aşa cum a precizat, astăzi, Nicolae Robu. Cea mai importantă urgenţă, potrivit primarului Timişoarei, este un proiect de hotărâre prin care consilierii locali vor trebui să adopte formularele de contract pentru finanţarea asociaţiilor sportive. Vă reamintim că Legea sportului, care reglementează modul de finanţare a cluburilor sportive, a fost modificată în acest an, dar încă nu au fost stabilite normele de aplicare a acesteia.

„Am tot aşteptat normele de aplicare şi nu am dat niciun ban la sport în timpul ăsta.


Noi, pentru ediţia 2015 – 2016, nu am putut să dăm bani, pentru că în lege, în primăvară, s-a scris că se aplică în mod imperativ începând cu viitoarea ediţie. Viitoarea ediţie a început şi noi n-am putut da bani, dar o lege, o dată ce a apărut în Monitorul Oficial, este aplicabilă şi fără norme, dacă nu scrie în dreptul ei că intră în vigoare doar după apariţia normelor. Deci ea este aplicabilă şi atunci nu mai aşteptăm după norme, noi adoptăm aceste contracte pe care le vom semna cu asociaţiile sportive şi vom începe să le dăm bani”, a declarat, astăzi, Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timişoarei, în acest moment, nicio structură sportivă finanţată de municipalitate nu se află într-o situaţie critică pentru că nu a primit încă bani, dar „nu mai putem sta. Îmi asum finanţarea asociaţiilor sportive. Pe baza noii legi, facem un contract, noi mergem pe ideea de a plăti cotizaţie, pentru că noi nu suntem asociaţi cu nişte structuri sportive, aşa cum greşit scrie în raportul Curţii de Conturi, noi suntem membri constituenţi ai acelor structuri sportive. Prin urmare, plătim o cotizaţie, dar nu plătim cotizaţia lăsând structura sportivă să facă ce vrea cu banii. În lege scrie că pot fi făcute şi plăţi salariale. Ce putem să facem acum? Să desfiinţăm rugby-ul, fotbalul, baschetul şi handbalul? Odată desfiinţată echipa, nu o mai înfiinţezi, că nu e o treabă aşa de simplă. Nu e ca la langoşerie, aici e complicat”, a mai explicat primarul Timişoarei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.