Nouă profesori de la liceul din Făget, care i-au lăsat pe elevi...

Nouă profesori de la liceul din Făget, care i-au lăsat pe elevi să copieze la BAC, daţi afară din învăţământ. Cum au fost sancţionaţi alţi 33 de dascăli

1
DISTRIBUIȚI

LiceuTrVuiaFaget

Le-au permis elevilor să copieze sau să vorbească între ei în timpul probelor din cadrul examenului de Bacalaureat din acest an, iar acum au rămas fără loc de muncă.


Este vorba despre nouă profesori care i-au supravegheat pe liceenii care au dat BAC-ul la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget. Inspectoratul Şcolar Timiş a anunţat că cei nouă dascăli au primit sancţiunea de desfacere a contractului de muncă, dintre aceştia şase fiind titulari şi trei suplinitori. În total, 140 de liceeni care au susţinut „examenul maturităţii” la liceul din Făget au fost eliminaţi, după ce s-a ajuns la concluzia că au fraudat BAC-ul, ajutaţi fiind de profesorii supraveghetori.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Timiş, 42 de cadre didactice au fost supuse anchetei desfăşurate de Comisia de cercetare disciplinară, însă doar nouă profesori nu au fost sancţionaţi, iar în cazul a doi dascăli s-a luat decizia prelungirii perioadei de cercetare disciplinară, asta pentru că sunt în concediu. De asemenea, doi profesori s-au ales doar cu o observaţie scrisă, iar restul dascălilor au fost sancţionaţi cu diminuarea salariului de bază pe o perioadă cuprinsă între trei şi şase luni cu cinci până la 15 procente.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.