Părinţi din Timişoara îşi unesc forţele: vor să construiască un centru pentru...

Părinţi din Timişoara îşi unesc forţele: vor să construiască un centru pentru copiii cu autism. Ce campanie emoţionantă a fost lansată şi cum poţi da şi tu o mână de ajutor FOTO

0
DISTRIBUIȚI

campanie autism

„Învăţăm cu pictograme” – acesta este numele unei asociaţii înfiinţate în acest an de către o mămică din Timişoara al cărui copil a fost diagnosticat cu autism sever. Imediat, i s-au alăturat şi alţi părinţi, care şi-au propus să construiască un centru pentru micuţii cu autism în capitala Banatului. Pentru asta, însă, reprezentanţii asociaţiei au nevoie de sprijinul oamenilor cu suflet mare.

Pentru a găsi susţinători dispuşi să contribuie la înfiinţarea acestui centru pentru copii cu autism şi alte tulburări de dezvoltare, Asociaţia „Învăţăm cu pictograme” a lansat şi o campanie emoţionantă pe Facebook, „Comunicarea este un drept al tuturor persoanelor„. „Scopul campaniei este acela de a înţelege faptul că toţi suntem diferiţi, dar există loc pentru fiecare, într-o societate dispusă să accepte diversitatea. Dorim, de asemenea, să ne facem cunoscute proiectele şi să găsim susţinători dispuşi să contribuie la înfiinţarea propriului centru pentru copii cu autism şi alte tulburări de dezvoltare. Împreună putem contribui la o mai bună informare şi conştientizare asupra problematicii autismului şi a altor tulburări de dezvoltare”, au transmis reprezentanţii asociaţiei pe reţeaua de socializare.

campanie autism

Campania a început în luna iulie şi se desfăşoară până în septembrie. Numeroase persoane s-au implicat în campanie şi s-au fotografiat cu diferite mesaje scrise pe foi de hârtie, alături de copii cu autism. „Depun eforturi zi de zi. Dă-mi o şansă! Cunoaşte-mă!”, „Uită-te la mine cu sufletul. S-ar putea ca ochii să nu vadă tot” sau „Cu sau fără limbaj, am multe de spus. Învaţă să le asculţi!” – acestea sunt doar câteva dintre mesajele postate pe Facebook în cadrul campaniei.

Dana Horodetchi, preşedintele Asociaţiei „Învăţăm cu pictograme”, povesteşte că a înfiinţat asociaţia pentru a răspunde necesităţilor fiului său cu autism, dar şi pentru a ajuta alte familii aflate în situaţii similare.


Asociaţia îşi desfăşoară activitatea într-un sediu inaugurat pe strada Acad. Reus Răduleţ, nr. 16A. Zece copii cu autism, cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani, vin aici ca să facă terapii şi alte activităţi.

„Întrucât spaţiul în care ne desfăşurăm activitatea este închiriat şi noi, părinţii, suportăm cheltuielile aferente chiriei şi a altor facilităţi, ne-am dori tare mult să apelăm la oameni cu suflet mare care pot fie să ne faciliteze un spaţiu mai mare şi la un preţ rezonabil, fie să ne ajute să ne construim propriul centru. Avem nevoie de oameni cu suflet mare care să dorească să contribuie la realizarea visului nostru: construirea propriului centru pentru copii cu autism şi alte tulburări de dezvoltare. Pentru copiii noştri este nevoie de un spaţiu al lor, un loc unde să se simtă în siguranţă….un loc în care fiecare pas înainte înseamnă enorm”, transmit reprezentanţii Asociaţiei “Învăţăm cu pictograme”. Mai multe informaţii pot fi găsite AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.