PMP Timiş atenţionează: parlamentarii vor să schimbe legea ca să poată ajunge...

PMP Timiş atenţionează: parlamentarii vor să schimbe legea ca să poată ajunge pe liste electorale, chiar dacă au fost condamnaţi. Cine sunt semnatarii din Timiş

0
DISTRIBUIȚI

roxana iliescu pmp timis (1)

PMP Timiș avertizează că parlamentarii încearcă schimbarea legislației pentru a se proteja în fața legii, dar și pentru a obține noi mandate în condițiile în care majoritatea partidelor au adoptat reguli serioase cu privire la calitatea morală a celor care vor ajunge pe liste la alegerile din 2016.

„Disperați ca își vor pierde funcțiile prea ușor, în urma unei condamnări penale, mai mulți parlamentari au inițiat un proiect de lege prin care vor să modifice două articole din Statutul Aleșilor Locali.


Aceștia urmăresc ca Primarii, Președinții de Consilii Județene, consilierii locali și județeni să își piardă mandatele doar dacă sunt condamnați la închisoare cu executare prin hotărâre rămasă definitivă. Cei 16 aleși, printre care și trei parlamentari de Timiș, Petru Andea ( PSD ), Dorel Covaci ( PSD ), Sorin Stragea (PSD ), vor ca aleșii locali care primesc închisoare cu suspendare, fie și prin sentință definitivă, să nu își piardă mandatul. Proiectul legislativ va intra pe ordinea de zi a Parlamentului în sesiunea de toamnă”, transmite PMP Timiş.

Preşedintele PMP Timiş, Roxana Iliescu, susţine că „faptul că din cei 16 semnatari ai acestui proiect de lege, șase parlamentari sunt din PSD, dintre care trei din judetul Timis, doi din PNL, şase din UDMR, unul de la minorităţi şi unul de la ALDE, nu este întâmplător! Această realitate ne demonstrează cât de mare este nevoia de schimbarea a întregii clase politice actuale!” .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.