Primăria Timișoara, executată silit pentru despăgubiri de 3,4 milioane de euro, câștigate...

Primăria Timișoara, executată silit pentru despăgubiri de 3,4 milioane de euro, câștigate în instanță de un om de afaceri. Vezi reacția primarului Robu UPDATE 2 Cum s-au încheiat discuțiile dintre edilului-șef și reprezentanții firmei FOTO

3
DISTRIBUIȚI

executare primarie02_resize

Un executor judecătoresc și jurista firmei SC GPG Company SRL au venit astăzi la Primăria Timișoara pentru a pune în aplicare o decizie a instanței prin care autoritățile locale sunt obligate să plătească despăgubiri firmei care a investit într-un ștrand, după care s-a trezit că primăria scoate din nou locația la licitație, fără a ține cont de investițiile făcute.

Executorul a ajuns la primărie astăzi, la ora 11.00, însă primarul Nicolae Robu este optimist. „S-a pronunțat o sentință judecătorească foarte ciudată pentru ceva ce s-a întâmplat cu mulți ani în urmă, nu eram eu primar atunci, și întrucât noi am urmat o nouă cale de atac pentru acea decizie pe care noi o considerăm profund incorectă, nu am plătit nimic din ea și așteptăm să nu se producă nicio executare silită până nu se judecă până în finalul finalurilor”, a spus primarul Nicolae Robu.

 

Vă reamintim că Primăria Timişoara trebuie să plătească unei firme suma de 3.428.892 euro ca despăgubiri în urma unei sentinţe definitive a Tribunalului Timiş. SC GPG Company SRL a dat în judecată municipalitatea după ce, în calitate de chiriaş al ştrandului Termal, a făcut o serie de investiţii cu acordul proprietarului. La câteva luni după ce amenajările au fost gata, Primăria Timişoara a decis să scoată toată locaţia din nou la licitaţie, pentru a fi închiriată. În 2009, când municipalitatea a decis acest lucru, fără a ţine cont de investiţiile făcute de firmă, societatea a dat în judecată Primăria Timişoara, solicitând să-i fie plătite lucrările de refacere a ştrandului, care au durat aproape patru ani de zile. După cinci ani de procese, în aprilie 2014, Tribunalul Timiş a dat, definitiv, dreptate firmei şi a obligat Primăria Timişoara să-i plătească 3.428.892 euro.

Inițial, Nicolae Robu s-a declarat resemnat, spunând că „nu ne putem opune deciziei instanței”, mai ales că aceasta este definitivă.


Edilul-șef a mai spus atunci că va cere o eșalonare a datoriei, pentru că „nu avem de unde să scoatem pe loc 3,4 milioane de euro”.

Ulterior, primarul și-a schimbat discursul. „Este anormal ca după ce firma GPG a beneficiat de toată investiţia pe care a făcut-o şi inclusiv a ajuns să obţină prelungirea contractului să mai primească şi daune. Daune pentru ce? Și încă la ce nivel, 3,4 milioane de euro. Litigiul este din perioada precedentei administraţii, dar asta nu este important. Vorbim aici de interesele Timişoarei şi nici într-un caz nu ar fi corect ca municipiul Timişoara să plătească daune de 3,4 milioane de euro către o firmă care a făcut o investiţie şi a putut să beneficieze de ea chiar dacă la un moment dat administraţia de atunci nu a dorit să i se prelungească contractul”, a spus Robu în luna martie a acestui an.

Vom reveni cu amănunte și imagini.

UPDATE 1 Discuţii aprinse în biroul primarului. Preţ de câteva secunde, Nicolae Robu a ieşit pe hol spunând nervos că „nu se poate discuta cu aceşti oameni” şi a intrat înapoi în birou.

UPDATE 2 După aproximativ o oră, discuţiile au luat sfârşit. Reprezentanţii firmei au luat decizia de a mai aştepta două luni, după termenul din 7 octombrie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru ca Primăria Timişoara să plătească despăgubirile de aproape 3,5 milioane de euro. „Le mai dăm o şansă, nu le luăm nimic pentru că nu suntem rău intenţionaţi. Am venit paşnic, să discutăm. Este vorba despre o investiţie care s-a făcut timp de patru ani de zile şi în al cincilea an, când firma şi-a deschis activitatea, primăria a spus că nu mai prelungeşte locaţia şi că «poftiţi afară». Nu am plecat pentru că am câştigat. În 7 octombrie avem la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie recursul, acolo cu siguranţă se va face dreptate”, a explicat Luiza Brăbece, jurista firmei, după discuţia cu Nicolae Robu.

„Noi nu putem să facem rău comunităţii din Timişoara. Pe el nu-l afectează cu nimic dacă îi iau acum calculatoare şi mobilă, dar nu mai poate să facă activitate în oraş. Pe mine mă interesează investiţia pe care am făcut-o, să-mi dea banii înapoi. O să mai aşteptăm două luni”, a precizat şi administratorul firmei.

Potrivit executorului judecătoresc Cristian Jurchescu, există „două sentinţe, la tribunal şi la curtea de apel, care le-au dat dreptate reclamanţilor. Dânşii nu au vrut să afecteze bunul mers al oraşului printr-un sechestru instituit asupra bunurilor mobile, pentru că asta a fost intenţia, dar s-a dat un nou termen. Sechestru pe maşini, mobilier, calculatoare, pe bunurile primăriei”.

Înainte de a pleca prin parcarea din spatele primăriei, reprezentanţii firmei au aflat că maşina din spatele lor, o limuzină Mercedes de zeci de mii de euro, este cea cu care se plimbă primarul Nicolae Robu. După ce a făcut câteva fotografii cu telefonul autoturismului, jurista Luiza Brăbece l-a rugat pe administratorul firmei să o pozeze în timp ce stă sprijinită pe maşina de serviciu a primarului Timişoarei. „Să nu apară pozele astea, nu vreau să scrieţi că jurista firmei a pus ochii pe maşina primarului”, i-a atenţionat aceasta pe jurnalişti.

3 COMENTARII

 1. Va aduceti aminte cind sirianul Hajjar de la Termal a declarat ca a inregistrat oficiali ai primariei cind au primit mita? S-a luat vreo masura? Nu DNA -ul doarme in izmene. Acum se vor plati bani patronilor de la Termal.
  Intrebare de baraj? Stiti ca unul din magistratii care au dat solutia favorabila plata celor 3 milioane de euro catre Termal este unul din judecatorii implicati in dosarul in care a fost arestat vicele presedint al CAT? Acelasi judecator are un membru al familiei de aceasi religie cu beneficari acestor milioane de euro?
  Cum sa obligi proprietarul imobilului sa iti plateasca imbunatirile daca nu s-a incheiat locatiunea??? Si un taran de la CAP stie lucrul acesta.
  Procurori prosti din cadrul DNA verificati dosarul ca lucrarile din acest dosar demonstreaza ca aceste solutii au fost obtinute cu bani grei.
  Nu este imposibil ca acesti bani sa dispara in fondurile teroristilor intrucit dupa ce vor fi luati nu mai ai cui sa-i ceri inapoi pentru ca imobilul este proprietatea municipalitatii si nu a arabilor.

  • Si tu si Robu sunteti fie in eroare de drept, fie prost informati, fie prosti, fie toate variantele anterioare.
   Premisa gresita de la care porniti si tu si papusa Chucky de la primarie, este ca locatiunea nu s-ar fi incheiat si ca e in atare conditii reclamantii (creditorii) nu ar fi fost indreptatiti sa solicite inca despagubiri pentru investitiile efectuate la imobilul respectiv.
   COMPLET GRESIT !!! Locatiunea a luat sfarsit tocmai ca efect al cererii de chemare in judecata a primariei. Temeiul de drept in baza caruia creditorul inca mai detine posesia imobilului este un DREPT DE RETENTIE pana la plata debitului, recunoscut in chiar cuprinsul hotararii judecatoresti. Deci, in momentul in care primaria plateste debitul, creditoarea va fi nevoita sa paraseasca imobilul asupra caruia isi exercita in acest moment dreptul de retentie!
   Daca ati fi avut interesul si ati fi citit dispozitivul hotararii judecatoresti, ati fi observat acest lucru: „Admite în parte acţiunea formulată de reclamanta Municipiul Timişoara în dosar nr.26571/325/2009.Dispune evacuarea pârâtei SC G.P.G. COMPANY SRL din spaţiul situat în Timişoara B-dul Vasile Pârvan nr. 9.Admite în parte acţiunea formulată de reclamanta SC G.P.G. COMPANY SRL în dosarul nr.20963/325/2009*.Obligă pârâta la 3.428.892 Euro.Instituie un drept de retenţie a societăţii reclamante asupra imobilului în litigiu până la plata sumei”.
   Asa ca sa lase mai usor teatrul ieftin papusa Chucky de la primarie, de genul „cu oamenii astia nu se poate vorbi”, ca el e maxim de penibil. Bineinteles, ca s-a trezit si „eminenta cenusie” de Obirsanu, care vede numai judecatori corupti si grupuri teroriste. Nici nu ma pot decide care-i mai penibil, Obirsanu sau Chucky?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.