Primăria Timişoara se laudă cu un kilometru de pistă modernă pentru biciclete....

Primăria Timişoara se laudă cu un kilometru de pistă modernă pentru biciclete. Vezi unde este situată şi ce dotări are

3
DISTRIBUIȚI

pista biciclete Diaconul Coresi – Eneas

Primăria Timişoara a amenajat recent o pistă de biciclete cu un aspect inedit şi modern. Deşi Timişoara mai are încă nevoie de mulţi kilometri de piste de biciclete, municipalitatea a simţit nevoia să popularizeze reuşita de a amenaja un kilometru de pistă de bicicletă.

“ Una din soluţiile realizate pentru a atinge aceste obiective este cea implementată pe străzile Diaconul Coresi – Eneas.


Abordarea prevede modificarea profilului stradal al unei străzi cu sens unic, fără circulaţie intensă, prin realizarea unei piste pentru biciclete dublu-sens, bandă de circulatie, respectiv locuri de staţionare paralele cu axul drumului. Amenajarea deja realizată pe străzile Diaconul Coresi-Eneas până la intersecţia cu Drubeta pune la dispoziţia bicicliştilor o pistă dublu-sens cu o lăţime de 2m, complet marcată şi semnalizată cu butoni rutieri flash pentru o vizibilitate crescută în timpul nopţii. Lungimea amenajării este de 1km. Pe această lungime a străzii, covorul asfaltic este nou şi, de asemenea, au fost marcate locurile de staţionare paralele cu axul drumului. Străzile perpendiculare pe traseul amintit au fost dotate cu calmatoare pentru o mai mare securitate a intersecţiei dintre pista de biciclete şi traseul auto”, a transmis viceprimarul Dan Diaconu.

Primăria a dat asigurări şi că lucrările vor continua pe strada Eneas până la Calea Şagului, pentru a se asigura o legătură între Calea Şagului şi Calea Martirilor.

3 COMENTARII

  1. Iubesc condusul cand orasul e liber, iar pt asta trebuie incurajati biciclistii. Normal ca si biciclist participant la trafic ar trebui sa ai si drepturi nu doar obligatii. Mergeti in marile orasii europene si veti vedea importanta stimularii mersului pe bicicleta. Nu polueaza, e sanatos, si descongestioneaza traficul. Cum de acolo se poate si la noi nu? E asa mare lucru sa fim atenti la piste? Pt fiecare biciclist pe strada e o masina mai putin .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.