Primarul Nicolae Robu, între amintirile din Singapore şi speranţe de viitor. Cum...

Primarul Nicolae Robu, între amintirile din Singapore şi speranţe de viitor. Cum vrea să oprească mâzgăliturile grafferilor din Timişoara

1
DISTRIBUIȚI

robu grafiti

Grafferii din Timişoara continuă să îşi facă de cap după bunul plac. Iar dacă desenele pe pereţi sunt o artă în cultura hip hop, pereţii clădirilor din Timişoara sunt plini de ceea ce se poate numi simplu mâzgâlituri. Dincolo de a oferi un mesaj politic sau social, „operele” grafferilor din Timişoara sunt simple marcări ale locurilor prin care au trecut. Nume precum Moke sau Ycre le sunt deja familiare tuturor timişorenilor care le văd zi de zi pe diverse clădiri sau poduri. Deşi poliţia locală are sarcină clară să ia măsuri de amendare a „artiştilor”, aceştia sunt greu de prins.

O soluţie pentru stoparea mâzgăliturulor a fost găsită de primarul Nicolae Robu în urmă cu mai mult timp, atunci când acesta a lansat un apel public către grafferi să nu mai scrie pe clădiri, ci să realizeze opere de artă în spaţii care vor fi puse la dispoziţie de Primăria Timişoara.


Apelul pare să fi fost însă un gest vag, dat fiind faptul că astfel de acţiuni nu au fost organizate în urbea de pe Bega. Recent primarul Nicolae Robu a admis că aceasta este una din marile probleme din urbea de pe Bega, însă deşi până acum nu s-a putut face nimic în acest sens, Robu este convins că va putea găsi o soluţie. „E adevărat că avem o mare problemă cu aceşti amatori de grafitti. Poate înţelegeţi de ce am luat măsurile pe care le-am luat. Vom putea să rezolvăm probleme de genul acesta când vom avea un sistem de supraveghere video. Eu am văzut la întrunirea primarilor de la Singapore cum este rezolvată această problemă. Există sisteme cu care se poate rezolva. Este nevoie de un singur cadru cu chipul persoanei şi aceasta este indentificată pe loc. Însă pentru asta este nevoie de camere de supraveghere”, a spus Robu.

Practic, speranţele primarului se leagă de proiectul de trafic management, care se implementează momentan cu fonduri europene şi prin care vor fi instalate camere video în marile intersecţii din oraş. Edilul speră că astfel vor fi stopaţi şi soferii terbilişti.

1 COMENTARIU

  1. Ce imbecil. Atitudinea lui urla a prostie dementa. Daca le asigura grafferilor locuri unde sa se desfasoare, nu avea desenata mecla pe ziduri. Tot scandalul ala cu porcaria de subpasaj e o nesimtire crasa. Si ce daca se mazgalesc ziduri?! Pentru asta tii sapte oameni de paza?! Da, strica jardiniere: da-le amenda 2000 RON. Arunca ambalaje? 3000RON. Da’pentru gunoaiele din oras, de pe terenurile primariei, gunoiu’sef de ce nu zice nimic? RUIEMOBU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.