Primarul Nicolae Robu anticipează transformarea stadionului „Dan Păltinişanu” în muzeu. Când vom...

Primarul Nicolae Robu anticipează transformarea stadionului „Dan Păltinişanu” în muzeu. Când vom avea un nou stadion de 5.000 de locuri

3
DISTRIBUIȚI

Stadion1

Când vine vorba de fotbal, este deja cunoscut faptul că primarul Timişoarei, Nicolae Robu, visează frumos. Readucerea ACS Poli în Liga I a fost un prilej numai bun ca edilul să se laude că banii investiţi până acum în echipă îşi arată roadele şi că echipa înfiinţată în anul 2012 este una fanion pentru urbea de pe Bega. Că părerea sa nu este împărtăşită de vechea galerie a Poli Timişoara care susţine ASU Poli, nu este un impediment pentru edil. Mai mult, pe lângă mari performanţe pentru ACS Poli, edilul mai visează şi stadioane de top şi baze sportive pe zeci de hectare din oraş.

În timp ce explica noua sa viziune de dezvoltare a zonei unde momentan sunt cluburile Heaven şi No Name, edilul a declarat că „părerea mea este următoarea.


Cel mai grabnic vom avea gata stadionul din Calea Buziaşului, care va fi gata în cel mult doi ani. Când vom avea gata stadionul din Calea Buziaşului, care la început va avea 5.000 de locuri şi apoi va fi extins până la 15.000 de locuri, în acel moment deja presiunea pe oraş va fi mult mai mică în privinţa stadioanelor, pentru că ne dublăm resursele. Acum avem «Dan Păltinişanu» şi vom avea şi acel stadion important din Calea Buziaşului. În timp, stadionul Dan Păltinişanu o să fie scos din uz, este deja vechi. Nu ştiu peste câţi ani, peste zece sau 15 ani”.

Deşi nu a pomenit nimic de sursa de finanţare petru noul stadion, Robu ştie bine care va fi viitorul legendarei construcţii numite „Dan Păltinişanu”. „Sunt mai multe idei de valorificare a zonei, inclusiv idei de valorificare a stadionului transformat într-un fel de muzeu. Sau poate fi transformat în stadion de concerte. Sunt multe idei. Într-o bună zi, dacă se va considera de cuviinţă, el va putea fi demolat şi în locul lui se poate face altceva. Deocamdată noi avem în vedere păstrarea lui şi estimările mele sunt că cel puţin zece sau 15 ani de aici înainte el trebuie păstrat. Astea sunt estimările mele”, a completat edilul.

3 COMENTARII

  1. Aia la Cluj-Napoca au facut stadion de 40 000 de locuri si in Timisoara cu putin noroc se vrea unu’ de 5000 :)))))))) ce schimbarea IILUP ati facut bai cacanarilor 😀 Ce SALA POLIVALENTA are Cluj-Napoca si ce minciuna facem la Timisoara,IMBECILILOR,sa va spalati cu USL pe cap !

  2. Putem sa discutam mult si bine despre un nou stadion, dar cred ca ar trebui trecut de la vise la realitate. Vom avea un stadion modern doar daca lasam buCURestiul in urma si ne ocupam de atragerea de fonduri ( vedeti exemplul Allianz Arena din Munchen) in vederea construirii unui stadion cu o capacitate conforma realitatilor din Timisoara.
    PS. Oare nimeni nu s-a gindit la posibilitatea reconformarii actualului stadion prin lucari executate in etape, asta insemnind demolare actualelor tribune bucata cu bucata si reconstruirea lor mai aproape de teren pe un alt tip de structura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.