Primarul Nicolae Robu vrea ca răufăcătorii din Timişoara „să fie puşi la...

Primarul Nicolae Robu vrea ca răufăcătorii din Timişoara „să fie puşi la punct”. Ce măsuri crede că ar trebui luate împotriva lor

8
DISTRIBUIȚI

nicolae robu 203
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a solicitat, astăzi, Poliţiei Locale, dar şi Poliţiei Naţionale şi Jandarmeriei, în cadrul unei conferinţe de presă, să-şi intensifice activitatea, astfel încât „răufăcătorii din oraş să fie puşi la punct”. Edilul şef a precizat că a făcut acest apel „inclusiv” în urma incidentului din Complexul Studenţesc de la începutul săptămânii, când un tânăr de 29 de ani a fost bătut cu sălbăticie de patru indivizi, iar acum se află în comă, cu şanse minime de supravieţuire.

Nicolae Robu s-a lăudat astăzi că, în cei trei ani de mandat, a luat o serie de măsuri legate de siguranţa cetăţenilor şi a proprietăţii publice şi private. Printre acestea se numără suplimentarea numărului de poliţişti locali cu 30, suplimentarea numărului de maşini din dotarea poliţiei locale de la 9 la 22, a numărului de motoscutere sau a bicicletelor, întocmirea unui program „consistent” de patrulare prin întreg oraşul, dar şi înfiinţarea de posturi fixe permanente şi temporare de monitorizare.

„Cer imperios Poliției Locale și rog structurile locale ale Poliției Naționale și Jandarmeriei ca, în baza prerogativelor specifice, stabilite prin lege pentru fiecare, să adopte cele mai potrivite măsuri astfel încât hoţii, cerşetorii, bătăuşii, scandalagiii, boschetarii, şătrarii, perturbatorii liniştii şi ordinii publice prin paranghelii, vandalizatorii de clădiri şi alte bunuri publice şi private, practicanţii de curse ilegale de maşini şi motociclete şi orice alţi răufăcători să ştie că nu-şi pot face mendrele în Timişoara, respectiv că dacă încearcă n-au nicio şansă de reuşită, dar au, în schimb, certitudinea depistării şi pedepsirii exemplare, conform legii”, a declarat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timişoarei, legea ar trebui să fie mult mai aspră faţă de aceşti răufăcători şi crede că „se impune o intervenţie fermă asupra acestor categorii, să se ducă vestea că nu au ce căuta în Timişoara, pentru că nu scapă de pedeapsă”.


Nicolae Robu mai consideră că este important ca oamenii să vadă poliţiştii patrulând, iar din punctul său de vedere, o patrulare eficientă poate fi făcută cu ajutorul maşinilor, indiferent de condiţiile meteo. Tocmai de aceea a şi suplimentat numărul autoturismelor din dotarea Poliţiei Locale Timişoara. „Totuşi, cea mai eficientă metodă de creştere a securităţii este supravegherea video”, a conchis primarul Robu.

8 COMENTARII

  1. robule…toate eforturile tale logistice sunt inutile !-vezi rezultatele =0 !trebuie ,,lucrat ” la mentalitate si professionalism;asta daca nu le ceri prea mult……toti fac circulatie…si NIMENI ordine publica….pentru ca este nerentabil…desigur pentru ei..

  2. Da, dom’ primar, s-a vazut cat sunt de eficienti, mai ales cu corul regal din Olanda. Ne-au sporit in mod nesperat sansa de a deveni capitala culturala europeana. Dom’ primar, mai organizati pentru ei niste instructaje culturale, mai trimiteti-i la filarmonica, la opera, si spuneti-le neaparat, da’ neaparat, ca nu trebuie sa invite doamnele la dans.

  3. De acord nenea primaru, dar raufacatorii nu-s aia de cantau la opera. ar trebui sa le dati „comunitatrilor” niste carti cu „asa da, asa nu” ca sa stie si ei sa deosebeasca…
    Si la nivel de comunitate cred ca se pot lua niste masuri si impotriva judecatorilor care-i ocrotesc pe baietii cu sabii

  4. Nu cred ca o supraveghere din masina da rezultate.
    De exemplu in zona centrala a orasului ( AL.I.CUZA 10 ) este o masa cu banci amenajata de catre proprietari pentru a sta la aer . De o jumatate de an tinerii din blocurile invecinate stau noptile si fac un scandal ingrozitor ( beau si uneori dau senzatia ca sunt drogati ). De altfel in spatele blocului de pe Intrarea Doinei 23-25 sunt tot felul de ,,specimene” ca iti este frica sa treci seara pe acolo.Cand s-a sunat la Politia Locala pentru plangere pentru scandalagii au spus ca nu au suficiente forte dar dimineata sunt strazile pline de masini ale politiei locale cu ocupanti in uniforma – majoritatea supraponderali.
    Asa ca Domnul Primar ar trebui sa puna la treaba aceasta politie care este platita pentru a mai si lucra cate ceva..Nu toate locurile pot fi acoperite cu camera video ( cel putin acolo unde am semnalat problema ar trebui instalate camere in copaci)

  5. Complexul studentesc nu face parte din Tm. Un cunoscut a luat bataie la usa postului de politie din complexul, incercand sa scape de un grup de batausi a fugit acolo dar degeaba. Probabil ei dormeau !

  6. D-le Primar, daca d-ta crezi o supraveghere a infractionalitati in masina, inseamna ca te inseli amarnic. Nimic despre Tiganii care ocupa centru Timisoarei cu acte false dar cu ajutoru Primariei si Magistratilor….tainuirea este complicitate, d-le Primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.