Primul copac electric din România, amplasat în Parcul Copiilor din Timișoara, a...

Primul copac electric din România, amplasat în Parcul Copiilor din Timișoara, a fost deja distrus. Ce dispariții misterioase au avut loc FOTO

2
DISTRIBUIȚI
<


p>copac electric6

Plantat și abandonat. Asta se poate spune despre celebrul ”Strawberry tree”, primul ”copac” electric din România, amplasat în Parcul Copiilor din Timișoara de municipalitate, în baza unui parteneriat cu producătorii sârbi ai acestuia.

Dispozitivul oferea, la începutul anului, la inaugurare, conexiune wireless la Internet și 16 tipuri de cabluri de încărcare pentru telefoane mobile (toate mărcile cunoscute), camere foto/video, mp3 playere sau laptopuri, modele care sunt fabricate mai devreme de anul 2013. În câteva luni au mai rămas doar patru cabluri de alimentare, din care două pentru Iphone 5 și 6, nefuncționale, care nu încarcă. Restul, așa cum se vede în fotografii, au fost pur și simplu smulse. ”Nici celelalte nu merg”, spune o adolescentă, dând de înțeles că cei care stau pe bancă o fac doar pentru internetul gratuit. Care încă funcționează.

Lipsa cablurilor a fost observată de timișoreni încă de acum două luni.

”Căpșunul” are ”coroana” realizată din panouri solare care transformă energia solară în energie electrică și are acumulatori care îi permit să funcționeze timp de 14 zile, chiar dacă afară nu e soare. Dispozitivul este fabricat de o companie din Serbia premiată la nivel european pentru această invenție. Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, costul primului ”Strawberry tree” , montat în Parcul Copiilor și distrus între timp, se ridică la 98.900 lei, cu tot cu TVA. În această sumă ar trebui să intre și  eventualele cheltuieli cu întreținerea în următorii doi ani, garantau reprezentanții Primăriei.

2 COMENTARII

  1. Pai cine a smuls cablurile, nu cetatenii destoinici ai Timisoarei? Iar cheltuielile de intretinere sunt cele ocazionate de o utilizare normala, nu de vandalism…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.