Raport al Curţii de Conturi, privind finanţarea ilegală de către CJ Timiș...

Raport al Curţii de Conturi, privind finanţarea ilegală de către CJ Timiș a echipelor sportive din 2010 şi până în prezent. Vezi cum se apără Titu Bojin

0
DISTRIBUIȚI

titu bojin 111

Probleme peste probleme legate de finanțările echipelor sportive din județul Timiș, de către autoritățile județene. Recent, un nou raport al Curții de Conturi demonstrează că din anul 2010 și până acum finanțările au fost acordate fără documente justificative. Problema a fost ridicată astăzi în plenul CJT, acolo unde consilierul Tiberiu Lelescu de la PNL a cerut să știe cum se va apăra CJT în această cauză. Legat de acest subiect, șeful CJT, Titu Bojin, a declarat că „în adresa Curții de Conturi ni se transmite decizia conform verificării care a avut loc pe linia asociațiilor sportive din cadrul Consiliul Județean și bineînețeles că urmează procedurile legale, să depunem constestația la Curtea de Conturi și să demonstrăm că asocierea a fost făcută legal pentru că este o asociere făcută în cadru, cu sentință judecătorească. E vorba de toate cele cinci cluburi la care noi suntem asociați și ACS și handbal și baschet și rugby și caiac. Această asociere este ilegală, e vorba de 17 milioane de lei calculați ca prejudiciu la ora actuală.


Se va calcula în final ce înseamnă întreaga sumă. E vorba de toate cluburile, problema e din 2010, chiar și de la baschet cu toate că am fost îndrumați să mergem pe asociere aici, acuma s-a constatat că nu e bună nicia această asociere, noi dând banii ca și cotizație în modul în care a fost aprobată asocierea prin documentele care au fost depuse la judecători de la finanțe. Urmează să facem contestație, sper să se clarifice pentru că altfel e o situație chiar delicată din punct de vedere a finănțării sportului, lucru care e valabil și la Primăria Timișoara care are aceeași speță. Momentan sunt suspendate finanțările. Legea Sportului a apărut în februarie, nu au apărut normele de aplicare. În condiții normale, noi considerăm că asocierea a fost legală, așteptăm verdictul Curții de Conturi de la nivel național dacă se va dovedi că asocierea a fost ilegală, există toate premisele să nu putem să mai finanțăm cluburile sportive”.

Consilierul judeţean Pompiliu Stanciu de la PSD a declarat în plen că raportul va fi contestat la Bucureşti la Curtea de Conturi şi dacă situaţia nu se rezolvă se va apela şi la procese în instanţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.