Rectificare a bugetului judeţului Timiş. Vezi pe ce se duc cele 92...

Rectificare a bugetului judeţului Timiş. Vezi pe ce se duc cele 92 de milioane de lei venite de la guvern

1
DISTRIBUIȚI

plen cjt (4)

Este oficial, nu mai puţin de 92 de milioane de lei au venit la bugetul judeţului Timiş, la rectificarea bugetară votată astăzi în plen. Din banii respectivi circa 72 de milioane au fost repartizate la comunele din judeţ de la nivel central, în baza unui algoritm, iar restul de 20 de miloane au fost alocate pentru drumuri.

„Judeţul Timiş a fost unul dintre cele mai favorizate din punctul de vedere al alocărilor sumelor de bani. Nu numai cele 92 de milioane, mai sunt 19 milioane pe titluri judecătoreşti, 800.000 pe culte şi 55 de milioane care vin pe PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală). Nu am visat nici eu ca preşedinte că vom primi aceste sume. (…) Astfel pentru dumurile din judeţ vor merge nu mai puţin de 20 de miloane de lei.


Aceşti bani au fost alocaţi în totalitate pentru infrastructura de drumuri. Sperăm să terminăm şapte drumuri până la finalul acestui an şi să promovăm alte cinci drumuri – drumul până la Moşniţa pe patru benzi – pentru anul viitor au termen colegii mei să-l pună în lucru, drumul de la aeroport la centura Ghiroda, cele două descărcări de pe autostradă – cea de la Bethausen şi Ghizela – care sunt aprobate şi se lucrează la proiect”, a declarat preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin.

În vreme ce consilierii PNL au acuzat că 24 de localităţi nu au primit bani, Bojin a spus că „la rectificarea bugetară, toate localităţile care au avut minus repartizat la începutul anului au primit sume de bani ca să poată fi măcar la zero, cum au fost în 2014. Nu a depins de noi. Noi am transmis doleanţa. Timişoara a primit la începutul anului cu peste 18 milioane mai mult. Lugojul a primit şi el cu un milion în plus. Nu le-a luat nimeni banii, dar nici nu li s-au dat bani în plus. Deta a avut 211 000 primţi suplimentar. Balinţ a primit cu 60.000 de lei la începutul anului suplimentar, acum a primit zero. Eu cred că e echitate. 24 de localităţi sunt supărate că nu au prmit acum”, a spus Bojin. Alte sume de bani au fost alocate pentru Spitalul Judeţean, pentru muzeele din urbea de pe Bega, dar şi pentru capitolul de cultură.

R

1 COMENTARIU

  1. Sperăm să terminăm şapte drumuri până la finalul acestui an şi să promovăm alte cinci drumuri – drumul până l
    Asa cum ati „‘terminat'” pista de biciclete,.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.