Recuperarea cinematografelor Timişoarei de la RADEF, în pas de melc. Ce veste...

Recuperarea cinematografelor Timişoarei de la RADEF, în pas de melc. Ce veste bună are primarul Nicolae Robu

1
DISTRIBUIȚI

cinema dacia 5

Nouă cinematografe, atât avea Timişoara pe vremuri. Acum însă timişorenii mai merg la film la mall, în vreme ce fostele clădiri care au găzduit Studio, Timiş, Dacia, Arta, Victoria, Unirea, Freidorf, Fratelia si Grădina de Vară a Cinematografului Arta se află încă în patrimoniul Regiei Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor „Romania Film”.


RADEF refuză să predea cele nouă cinematografe Primăriei Timişoara. Asta cu toate că administraţia locală deţine un act normativ dat de Guvernul României care spune că imobilele în care au funcţionat cinematografele trebuie să ajungă în patrimoniul oraşului.

O rază de speranţă a apărut odată cu discuţiile despre descentralizare. Potrivit proiectului ce prevedea descentralizarea, sălile şi grădinile de spectacol cinematografic, precum și alte imobile administrate în prezent de Regia Autonomă de Ditribuţie şi Exploatare a Filmelor „România Film” urmau să treacă în administrarea consiliilor locale. Ei bine, în vreme ce totul a rămas doar pe hârtie, municipalitatea nu a recuperat niciunul din vechile spaţii. O veste bună a venit recent din partea edilului Robu, care a anunţat că „am câştigat în primă instanţă cele două procese pe care le avem pe rol. Unul este pentru cinematograful Studio şi al doilea pentru toate celelalte”.

Primarul Nicolae Robu a declarat în repetate rânduri că spaţiile respective ar putea fi folosite pentru tinerii artişti. Cel mai probabil aici ar putea fi amenajate săli de repetiţii sau de spectacole şi teatru.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.