ASU Poli, dispusă să colaboreze cu ACS Poli. Marius Cociu: ”Suntem deschiși”....

ASU Poli, dispusă să colaboreze cu ACS Poli. Marius Cociu: ”Suntem deschiși”. Ce pas important s-a realizat în relația dintre echipele timișorene

3
DISTRIBUIȚI

DSCF8558

Trei ani de ”Război Rece” ar putea fi încheiați pe Bega. ASU Politehnica nu și-a schimbat poziția în ceea ce privește o posibilă fuziune cu ACS Poli, în schimb, clubul de pe ”Știința” anunță că e deschis la o colaborare normală cu formația din Liga I. Mai ales în ceea ce privește schimbul de jucători.

ASU Politehnica și ACS Poli nu s-au întâlnit până acum într-un meci amical, deși arenele pe care evoluează sunt despărțite de un singur kilometru. Tensiunea dintre echipa susținută de suporteri și cea finanțată de autorități a fost ușor dezamorsată de mutarea lui Marius Marin. Alb-violeții promovați în C s-au arătat surprinși plăcut de modul în care a fost tratată situația juniorului care a refuzat să mai evolueze în zona ”Dan Păltinișanu”.

”Sunt două cluburi din același oraș, nu văd de ce nu ar putea exista o relație la nivel de transfer de jucători. Ei au drumul lor, noi pe al nostru. Marin nu a acceptat contractul (n.r. propus de ACS Poli), s-a plătit o grilă de formare pentru el… Nu văd de ce relația ar fi diferită față de relația cu Millenium Giarmata sau Național Sebiș”, a declarat Sebastian Novovic, președintele AST Druckeria și liderul suporterilor alb-violeți, într-o conferință cu prilejul startului noului sezon.

Marin a fost pierdut de ACS Poli după ce juniorului i-a fost propus un contract înainte de împlinirea vârstei de 16 ani.


Jucătorul s-a judecat cu clubul și a ajuns la ASU Poli, echipă care i-a plătit recent grila de formare. ”Poziția celor de la ACS a fost una foarte corectă cu transferul lui Marius Marin și chiar l-am sunat pe Daniel Stanciu și i-am mulțumit pentru promptitudine și corectitudinea de care au dat dovadă. Nu văd de ce nu ar fi, cel puțin din partea noastră e o dorință de fairplay. Aceasta a fost prima întâlnire și a fost corectă nu văd de ce nu ar fi așa și în continuare. Institutul Politehnic îl regăsim și aici și acolo, orice club care dorește performanță aduce plus valoare fotbalului timișorean, suntem deschiși oricărei colaborări. Atâta timp cât e o treabă la vedere și sinceră. Să fie reciproc avantajoasă”, a spus Marius Cociu, managerul sportiv al lui ASU Politehnica.

Marius Marin se află acum în probe la Inter Milano până în 29 august, el va rata prima etapă din C, dar va fi în toamnă la dispoziția lui ASU Poli. ”Important e că e acolo, înseamnă că are valoare. Nu e primul și singurul din Timișoara care merge în străinătate, ne bucură, fie că e de la ACS, ASU, Ripensia sau alt club din Timișoara”, a precizat Marius Cociu.

Indezirabili din ”A” pe ”Știința”?

În aceste condiții nu ar fi exclus ca ACS Poli să deschidă o relație cu formația de Liga a III-a în ceea ce privește împrumutul unor jucători care nu prind deocamdată lotul lui Florin Marin. Un astfel de nume ar putea fi Cristi Boldea sau Adrian Poparadu. ”Orice jucător care are valoare poate fi în interesul nostru, e opțiunea antrenorului. Dacă el își dorește avem datoria să-l contactăm, important e ca și acel jucător să înțeleagă ce se întâmplă la clubul nostru”, a precizat Cociu.

ASU Poli debutează sâmbătă, de la ora 18, în Liga a III-a, pe teren propriu în compania Minerului Motru.

3 COMENTARII

  1. Parerea mea este ca acest articol e putin tendentios. Ar putea fi inlocuit in titlu ACS cu orice alta echipa de pe planeta, si continutul ar fi la fel. Asa ca poate reevaluam modul in care publicam informatii de genul acesta…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.