Tehnologie de vârf în depistarea cancerului de sân, la spitalul municipal. Ce...

Tehnologie de vârf în depistarea cancerului de sân, la spitalul municipal. Ce echipament de ultimă generaţie a ajuns la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

mamografie

Spitalul Municipal Timişoara a reuşit să achiziţioneze un echipament medical de ultimă generaţie, utilizat în diagnosticarea cancerului de sân.


Este vorba despre un mamograf digital cu tomosinteză 3D şi dispozitiv de stereotaxie, cumpărat în cadrul unui proiect finanţat cu bani de la Uniunea Europeană. Aparatul medical va fi funcţional din această toamnă la Spitalul Municipal Timişoara. Potrivit medicilor, scopul unei astfel de mamografii este stabilirea diagnosticului de cancer mamar în fază incipientă.

„Aparatul achiziţionat beneficiază de tehnologie de ultimă generaţie, realizând 25 de slide-uri la o scanare şi reconstrucţia sânului prin tomosinteză 3D, toate acestea în condiţiile unei iradieri extrem de scăzute. În acelaşi timp, dispozitivul de stereotaxie permite puncţia bioptică dirijată exact la nivelul unei suspiciuni lezionale. Mamograful va fi funcţional din această toamnă şi va include spitalul nostru în grupul restrâns şi select al unităţilor sanitare ce oferă această explorare de înaltă performanţă”, a anunţat Octavian Mazilu, directorul Spitalului Municipal Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.