Tehnologiile viitorului, în competiție la Timișoara pentru șansa de a câștiga mii...

Tehnologiile viitorului, în competiție la Timișoara pentru șansa de a câștiga mii de euro. Până când te poți înscrie la următoarea ediție a Climate LaunchPad

0
DISTRIBUIȚI

climate launchpad

În data de 6 august, începând cu ora 16.00, CCIAT va găzdui, în sala CEDO, finala națională a Climate LaunchPad, cea mai mare competiție de idei în domeniul „clean technology”, care este finanțată de Climate KIC și care se desfășoară în 28 de țări. În România, camera timișeană este liderul național al acestei operațiuni.

Dintr-un număr de 52 de aplicații au fost selectate șapte idei, echipele urmând să-și prezinte proiectele inovatoare în fața unui juriu care va alege Top 3 Național, în funcție de potențialul de business al ideii, impactul social, potențialul tehnologic și inovativ, impactul climatic, puterea de convingere a echipei și calitatea prezentării.


Finaliștii etapei naționale vor participa la competiția europeană care va fi organizată în luna septembrie la Amsterdam, iar premiile vor consta în diferite sume de bani.

CCIAT este singurul partener oficial din România al programului Climate-KIC, principala inițiativă de inovare climatică a Uniunii Europene și cel mai mare parteneriat public-privat pentru inovare din Europa, axat pe atenuarea și adaptarea la schimbările climatice. În această calitate, CCIAT oferă sprijin ideilor de afaceri care au legătură cu această tematică, pentru a dezvolta o afacere competitivă pe piață.

Pentru următorul program, înscrierile, care presupun o scurtă descriere a ideii novatoare, se fac până în data de 10 august, iar participarea la program este gratuită. Acesta cuprinde trei etape: cursuri și workshop-uri care se vor desfășura în septembrie, la Budapesta, timp de cinci zile, realizarea unui plan de acțiune personalizat, testarea pe piață a ideii și atragerea de investitori. Întreg programul se desfășoară în limba engleză, iar cele mai bune idei vor primi un grant de 20.000 de euro.

Sursa foto: climatelaunchpad.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.