Tensiune la şedinţa extraordinară a Consiliului Local Timişoara unde se discută finanţarea...

Tensiune la şedinţa extraordinară a Consiliului Local Timişoara unde se discută finanţarea ACS Poli şi a celorlalte cluburi sportive UPDATE 6 Ce decizie s-a luat

5
DISTRIBUIȚI

 

robu clt

Consilierii locali timișoreni s-au reunit, astăzi, într-o ședință extraordinară pentru a stabili ce se întâmplă cu finanțarea ACS Poli, Baschet Club Timişoara, Clubul de Handbal Politehnica Timişoara şi Saracens Rugby Club Municipal Universitatea de Vest Timişara. Joia trecută, proiectul a căzut la vot după ce s-au purtat discuții aprinse pe marginea raportului Curții de Conturi care a stabilit că finanțarea cluburilor sub forma cotizației de către municipalitate este ilegală. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a prezentat pe larg concluziile auditorilor referitoare la ACS Poli, aceştia stabilind că „forma pe care a luat-o noua asociație înființată – acea de persoană juridică de drept privat fără scop patrimonial nu este în acord cu prevederile Legii nr. 215/2001, republicată, actualizată, deoarece noua asociație înființată nu este de utilitate publică și nici nu este serviciu public de interes local”.


Printre vinovaţii identificaţi de Curtea de Conturi se numără atât primarul Nicolae Robu, cât şi consiliul local.

La ora 15,10, în sala Filarmonicii erau doar 15 consilieri locali, fapt ce l-a făcut pe primarul Robu să sune pentru a cere să fie chemaţi toţi consilierii absenţi din PNL. „Să mai aşteptăm puţin. Poate mai vin”, a cerut Robu. Pesediştii au anunţat că nu vor vota contractul cadru în forma propusă de Nicolae Robu.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 În aşteptarea sosirii celorlalţi consilieri locali, la ora 15,18 Nicolae Robu a propus  „să începem să discutăm informal pe această temă şi să discutăm până vor mai veni colegii”.

UPDATE 2 Consilierul PNL Ciprian Jichici a susţinut că sunt două probleme care trebuie discutate separat – raportul Curţii de Conturi şi noul contract cadru, care trebuie aprobat în baza noii legi. Jichici a afirmat că, astăzi, trebuie aprobat contractul cadru, iar despre problemele constatate de auditori să se discute ulterior. Alfred Simonis a anunţat că „fiecare consilier PSD îşi asumă votul în mod personal. Specialiştii pe care i-au consultat ne spun că nu există un cadru legal pentru acest contract. Curtea de Conturi a spus că nu este legal ce s-a întâmplat până acum cu finanţarea. De astăzi nu putem să nu ţinem cont de cele constatate de Curtea de Conturi”.

UPDATE 3 Daniel Văcărescu, reprezentantul Direcţiei Juridice a Primăriei Timişoara a susţinut că ” a admite acum teza Curţii de Conturi înseamnă a ignora patru acte administrative care se bucură de prezumţia de legalitate. Nerespectarea acestor patru hotărâri poate duce chiar la amenzi contravenţionale”.

UPDATE 4 Nicolae Robu a avertizat consilierii locali „mi-e simplu să retrag proiectul pentru că nici măcar nu am votat ordinea de zi, dar, dacă-l retrag, nu mai avem nicio şansă să-l mai supunem la vot anul acesta. Şi atunci ce facem?”.

UPDATE 5 După o oră şi zece minute de discuţii informale, consilierii locali au luat o pauză de consultări înainte de începerea şedinţei oficiale.

UPDATE 6 După discuţii, proiectul a fost adoptat, din cei 16 singurii care au votat împotrivă fiind Alfred Simoni şi Bogdan Herzog.

5 COMENTARII

  1. Vacarescule, ai dat-o in bara. Tata, prezumptia de legalitatea a actelor tale administrative a fost rasturnata prin decizia Curtii. Obiectul unui control efectuat de Curte, daca inca nu v-atui dat seama, consta din VERIFICAREA LEGALITATII CHELTUIELILOR EFECTUATE. Prin urmare daca este un act administrativ care sa se bucure de prezumtia invocata de tine, acest act este chiar decizia Curtii de conturi. Sincer, voi chiar nu reusiti sa intelegeti ca nu se poate finanta din fonduri publice o structura sportiva, fie asociatie, fie club sportiv, DECAT IN CONDITIILE LEGII, adica a legii sportului. Ori, tocmai aceste conditii nu au fost respectate. De ce, simplu, pentru ca structura sportiva intitulata ACS …. NU este investita cu utilitate publica. Chiar sunteti iresponsabili si incep sa cred ca vrajiti pe Primar cu tot felul de idiotenii pt a a va ascunde incompetenta. De altfel nici nu ma surprinde dat fiind ca tot din cauza voastra, patrimoniul municipiului se afla intr-o stare de ilegalitate de neimaginat si mai platim si tot felul de despagubiri acordate de catre instante unor pers. juridice ce v-au actionat in justitie tot datorita incompetentei voastre. Aveti grija ca s-au schimbat generatiile si prin camera de conturi ca sa stati linistiti in neputinta voastra cuma ati stat pana acum fiind beneficiarii unor tratamente ” privilegiate ” din partea auditorilor si/sau superiorilor din cadtrul Curtii care la rndul lor au profitat de „serviciile” personale acordate de jhonyy seceretarul minune al municipiului si vechea lui garda.

  2. Oameni buni stati linistiti ca am solicitat primarului sa imi prezinte in termen de 10 zile dispozitia prin care a desemnat comisia de control a banului public in cadrul asociatiei. Obligatia emiterii acestei decizii era stabilita prin HCL din iulie 2012 Nu a facut comunicarea in termenul stabilit pentru ca nu a emis o asemenea decizie. Fapta se numeste abuz in serviciu Prejudiciul este colosal. Ii face mamica o plingere penala direct la organul de UP central.

  3. despre ce vorbim oameni buni ? …legalitate…patrimoniu…deziderate pe care robu domnului nu le concepe….el stie una si buna.. ACS….acum ,saforteze mana consilierilor a bagat la pachet toate asociatiile sportive…parsiva atitudine..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.