Timișoara Saracens, MOBILIZATĂ pentru accederea în prima finală din 2015. Ce nume...

Timișoara Saracens, MOBILIZATĂ pentru accederea în prima finală din 2015. Ce nume importante revin pentru duelul cu ”U” Cluj din Cupa Regelui

0
DISTRIBUIȚI

tim-sara-U-5

Timișoara Saracens RCM a obținut acordul de a organiza semifinala din Cupa Regelui cu ”U” Cluj-Napoca pe teren propriu. Bănățenii sunt dispuși să profite la maximum de avantaj și să obțină biletul pentru prima finală din cele trei în care și-au propus să joace până la finele anului. Grainger Heikell a primit întăriri pentru întâlnirea cu ”studenții”, în speță, cei doi jucători care nu au fost păstrați de ”Stejari” pentru campania din Anglia.

Dușan Filipaș, vicepreședintele bănățenilor, a vorbit azi despre importanța sezonului de toamnă, unul în care ”sarazinii” vor lupta pe patru fronturi. ”Urmează una dintre cele mai importante perioade din istoria noastră, ne dorim în următoarele patru luni trei semifinale, trei finale şi patru meciuri internaţionale. Fiecare, importantă pentru palmares și performanță. Învingători vor fi cei care îşi vor dori mai mult. Din cele zece meciuri ar trebui să avem zece victorii, Timişoara trebuie să fie o echipă de nota 10. Mai e acel meci restant. Urmează primul pas hotărâtor, semifinala din Cupa Regelui împotriva celor de la Cluj. U a ieşit dintr-o grupă cu Steaua şi Baia Mare, asta spune mult despre evoluţia lor din ultima perioadă. Noi avem un singur obiectiv, calificarea. Invităm cât mai mulţi timişoreni să ni se alăture să participe la această sărbătoare”, a declarat Dușan Filipaș.

Drenceanu și Morrison înapoi

Nici tehnicianul Grainger Heikell nu o desconsideră pe ”U”. Neozeelandezul s-a arătat, în schimb, surprins că Marian Drenceanu și Randall Morrison nu au fost păstrați de Lynn Howells în lotul României pentru Cupa Mondială. ”Suntem mândri să reprezentăm echipa în semifinale. Nu există şanse secunde, trebuie să câştigăm. Cluj a avut performanţe bune în ultimele săptămâni, îi respectăm. A fost o săptămână bună de pregătire. Ne aşteptăm la o evoluţie bună.


E bine pentru noi să avem doi jucători importanţi. E o surpriză că s-au intors, dar ţine de selecţioner. Noi ne bucurăm că ne vor ajuta în meciurile noastre. E un meci important, am muncit mult. Încă nu am realizat nimic din obiectivele propuse, ne concentrăm să avansăm mai departe”, a spus Grainger Heikell.

Timișorenii au doar două absențe din motive medicale, Taupaki, care mai are nevoie de o lună să-și refacă glezna și tânărul Cira, care mai stă câteva săptămâni din cauza problemelor de la genunchi. ”Am finalizat 23-ul cu greutate împreună cu Sosene, e bine să avem asemenea probleme. Jucătorii de la naţională vor fi implicaţi, se antrenează de marți”, a precizat Heikell. Drenceanu și Morrison nu vor face parte din primii 15, dar cu siguranță vor intra pe teren. ”Locul în echipă la Timișoara se câştigă la Timişoara în Ronaț”, a adăugat Dușan Filipaș.

Căpitanul echipei, Vasile Rus, a vorbit de asemenea despre colegii reîntorși, el fiind de asemenea un nume major privat, din cauze disciplinare însă, de participarea la marele turneu. ”Ne aşteaptă o perioadă foarte încărcată, foarte multe meciuri. Începe vineri cu U Cluj, nu trebuie să-i subestimăm, chiar dacă am câştigat împotriva lor în campionat şi în amicale, trebuie să fim concentraţi, să fim victorioşi. Îmi pare rău pentru cei doi care nu au prins Cupa Mondială, dar astea sunt alegerile antrenorilor. Pentru noi e un plus să-i avem în echipă”, a spus și Vasile Rus. Timișoara Saracens a rămas cu opt jucători în lotul de 31 al ”Stejarilor” pentru CM 2015. Rus nu acceptă ca echipa sa să nu meargă mai departe în Cupa Regelui: ”Suntem o echipă mare, nu au cum să apară astfel de surprize”, Filipaş a ținut să puncteze: ”Nu e câştigat dinainte”.

I-au convins pe clujeni

În mod normal partida din semifinale în unică manșă trebuia să se dispute pe teren neutru. De exemplu, jocul CSM Olimpia București – CSM Baia Mare va avea loc la Sibiu. ”Noi cu Clujul avem o relaţie foarte bună, au înţeles dorinţa noastră de a juca acasă. Am făcut câteva compromisuri şi au acceptat. Arad, Baia Mare sau Braşov ar fi fost alternativele. Decât să mergem pe un teren neutru au inţeles că e în avantajul ambelor echipe să fie un meci cu spectatori. Ne aşteptăm ca de obicei, undeva la 1.500 spectatori. Ne aşteptăm la mobilizare, de aceea e şi ora 17.30”, a conchis Filipaș.

Partida Timișoara Saracens RCM – Universitatea Cluj-Napoca se dispută vineri, de la ora 17.30 pe arena ”Gheorghe Rășcanu” din Ronaț. Finala Cupei Regelui e programată pe data de 12 septembrie în București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.