Timişoreanul Dixie Krauser are album nou în Germania, alături de proiectul Darkness...

Timişoreanul Dixie Krauser are album nou în Germania, alături de proiectul Darkness Light VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

dixiekrauserMuzicianul timişorean Dixie Krauser, care trăieşte de mulţi ani în Germania, a scos un nou album alături de Cristian Bettendorf sub numele de Darkness Light, primul lor album de studio numindu-se „Living with the danger“. „Ideea grupului Darkness Light a venit încă de acum patru ani, dar s-a materializat doar acum. După ce am trecut cu bine peste problemele de sănătate pe care le-am avut, am reuşit să finalizăm acest album şi pentru viitorul apropiat vrem să punem la cale un turneu cu care vrem să ajungem normal şi în România“, ne-a declarat Dixie Krauser.


Muzicianul născut în oraşul nostru este strănepotul lui Johnny Weissmuller, celebrul Tarzan, şi unul dintre cei mai apreciaţi basişti pe care i-a avut vreodată România.

A fugit în Germania în 1985, după ce ajunsese o vedetă rock aici. Şi-a construit acolo un drum care s-a intersectat, nu de puţine ori, cu nume celebre. Prima dată a încercat să fugă din ţară când avea 17 ani. A fost prins şi a petrecut un an şi şase luni construind Canalul Dunăre-Marea Neagră. S-a stabilit iniţial la Hamburg, acolo unde locuieşte fratele său Erlend, chitaristul fugit cu Phoenicşii în boxe. A cântat în mai multe grupuri (printre care se numără Pro Musica, Stepan Project, Flying Wood, Coald Sweat,  Transsylvania Phoenix, Florian din Transilvania sau K.P.K.L.M. Blues Band ). După decembrie 1989, a revenit aproape anual la Timişoara şi oriunde a fost solicitat în ţară, în conjuncturi dintre cele mai variate. În ultimul deceniu, cea mai importantă colaborare a sa a fost aceea în proiectul de studio Stepan Project, iar în luna octombrie a anului trecut Dixie a cântat la concertul de revenire a trupei Pro Musica, desfăşurat la Sala Capitol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.