Turiştii care ajung în Buziaş pot lua masa într-un avion-restaurant. Care este...

Turiştii care ajung în Buziaş pot lua masa într-un avion-restaurant. Care este povestea lui fascinantă şi ce manifestări dedicate acestui avion au loc FOTO

1
DISTRIBUIȚI

avion-restaurant buzias

Turiştii care ajung în Buziaş şi li se face foame pot lua masa într-un loc spectaculos, devenit un simbol al staţiunii. Şi anume, într-un avion-restaurant despre care se spune că ar fi aparţinut liderului comunist Gheorghiu Dej. Este vorba despre un model sovietic al avionului Lisunov, care copiază aproape identic mult mai celebrul Douglas DC3 al aviaţiei americane, poreclit „Dakota”.

Pentru a promova acest obiectiv inedit, în acest sfârşit de săptămână, la Buziaş are loc prima ediţie a evenimentului „Zilele Avionului”. Acţiunea are loc în perioada 21 – 23 august şi este dedicată împlinirii a zece ani de la momentul în care avionul din Buziaş a fost recondiţionat şi redat publicului larg ca avion-restaurant, fiind salvat din ruină.

„Zilele Avionului” debutează vineri și se încheie duminică seara, iar programul muzical va cuprinde genurile blues, pop, rock și nu lipsesc surprizele culinare și istorisirile unora dintre cei care au participat în urmă cu 40 de ani la transportul avionului de la Timișoara la Buziaș.

Avionul-restaurant a fost adus la Buziaş în anul 1978 în stare de funcţionare, dar după 1990, avionul-bar a intrat în paragină.


Aparatura de la bord a fost furată, au dispărut elemente ale cozii, proiectoarele montate în aripi, mobilierul, ușa. Din fericire, în anul 2005, s-au găsit investitori care au pus în valoare acest inedit obiectiv turistic.

Program zilele avionului Buzias

1 COMENTARIU

  1. Ce poți sa faci la terasa acestui c—var, Nelu H, hoț de meserie , mana-n mana cu primaru’ , ciupește tot ce prinde… Nu ne explica DNA-ul cum a pus mana pe avion?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.