Un medic rezident din Timişoara se REVOLTĂ, după ce a aflat de...

Un medic rezident din Timişoara se REVOLTĂ, după ce a aflat de intenţia Guvernului de a legaliza “atenţiile” de la pacienţi: “Noi nu avem nevoie de ŞPĂGI, avem nevoie de salarii decente”

2
DISTRIBUIȚI

greva sanitas

Guvernul vrea să legalizeze “cadourile” pe care medicii le primesc de la pacienţi. Astfel, ieri, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Justiţiei să elaboreze un proiect de lege prin care răspunderea penală a personalului din sistemul sanitar să fie eliminată în cazul în care sunt primite contribuţii de la pacienţi care nu sunt condiţionate, sunt oferite după îndeplinirea actului medic şi sunt fiscalizate.

Pe de altă parte, Alianţa Medicilor, care a fost creată recent pe Facebook, s-a arătat scandalizată de intenţia Guvernului. “Nu vrem legalizarea şpăgii! Vrem salarii decente şi condiţii optime să putem oferi pacienţilor un serviciu medical de calitate. Suntem pur şi simplu scandalizaţi de desconsiderarea pe care Guvernul o arată nu doar faţă de medici, dar şi faţă de pacienţi prin încercarea de a legaliza şpaga dată doctorului. În nicio ţară civilizată un pacient nu dă o “atenţie” medicului”, a transmis, ieri, Alianţa Medicilor.

De aceeaşi părere este şi Răzvan Pitulice, medic rezident anul I pediatrie la Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara, care şi-a exprimat punctul de vedere pe grupul “Medici gata de greva generală. Solicităm salarii decente!” creat pe Facebook. “Ceea ce s-a întâmplat astăzi este o mare bătaie de joc şi umilinţă la adresa noastră. Nu uitaţi că prin legalizarea şpăgii nu fac decât să paseze responsabilitatea nivelului de trai al medicului către pacienţi, şi totodată jignirea profundă către noi medicii! Noi nu avem nevoie de şpăgi! Avem nevoie de salarii decente, de condiţii de lucru optime, de colegi, de posibilitatea de a desfăşura actul medical profesional.


Noi am depus un jurământ în scopul binelui, nu în scopul şpăgii”, a scris nemulţumit medicul rezident din Timişoara.

stetoscop

Vă reamintim că, săptămâna trecută, a fost creat pe Facebook grupul “Medici gata de greva general. Solicităm salarii decente!”, în care s-au înscris aproape 30.000 de persoane. Doctori, şi nu numai, din întreaga ţară s-au alăturat acestui grup, nemulţumiţi fiind de salariile mici şi solicită eliminarea statutului de funcţionar public al medicului. În cazul în care guvernanţii nu le vor asculta ofurile, medicii sunt decişi să intre în grevă generală.

“Când eram în ţară nu speram vreodată la o astfel de acţiune a medicilor cum e cea de pe Facebook! Ca să termin facultatea de medicină a trebuit să o trimit pe mama în Italia la muncă (în 2003). În 2005 am terminat-o, bucurie mare! În 2007 eram rezident în anul 2 când la telefon m-a întrebat mama “cât trebuie să mai stea în Italia ?!”. Am reflectat un pic şi am intrat în panică. Nu i-am dat niciun răspuns, am plecat în ianuarie 2008 pentru totdeauna! Aş fi foarte fericit să văd că se va schimba ceva măcar acum”, a povestit pe Facebook şi Dorin-Călin Golcea, care a terminat medicina la Timişoara, iar acum lucrează într-un spital din Germania.

Ieri, premierul Victor Ponta a anunţat că va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă privind majorarea de 25 la sută a salariilor pentru tot personalul sanitar, de la 1 octombrie.

2 COMENTARII

  1. legalizarea spagii este intelegerea dr.ionac cu bucurestiul,.pentru a putea continua cu furtul si monopolul medicamentelor……..de la matusa din farmacie

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.